Събития

Кметът на Белица оглави протест. Общините са пред фалит, Петков да си ходи

Публикувано: .

Кметът на община Белица Радослав Ревански бе организатор и говорител на един от протестните митинги, които се проведоха в София срещу кабинета на Кирил Петков. Разрешителното за протеста бе получено на името на сдружение „Толерантност“, в което участват представители на над 60 български общини от различни политически сили. 

„Искаме свалянето на правителството, защото всички български общини сме на прага на фалита, обясни пред „Струма“ кметът Ревански.

"Кабинетът ни излъга, че ще ни даде компенсации за тока, който в Белица беше 10 000 лв., а сега вече е 30 000 лв. Излъга ни, че ще индексира договорите със строителните фирми, които масово отказват да ги изпълняват, защото някои от строителните материали поскъпнаха над 50%. Излъга ни, че ще даде увеличение тази година на заплатите на общинските служители, а не получихме 1 стотинка. Освен това в актуализацията на бюджета думата “община“ не присъства. В плана за възстановяване и развитие за общините отново не се споменава и дума. За всичко това искаме незабавно. Кирил Петков да си ходи заедно с целия кабинет , който се провали във всички области. Този кабинет е нелегитимен и служи на мафията“, заяви Ревански.

1655889315493

Печат

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност