Събития

Мустафа Карадайъ проведе ключови срещи с премиери и еврокомисари на конгреса на АЛДЕ

Ключови срещи проведоха лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ и делегацията на Движението в Дъблин, където участват в редовния конгрес на АЛДЕ. 
Либералите от цяла Европа се събраха в ирландската столица, за да начертаят стратегията си за бъдещето на Европа и да планират подготовката си за следващите европейски избори. 
Конгресът ще избере и съпредседатели на АЛДЕ. Кандидати за поста отново са евродепутатът от ДПС/"Обнови Европа" Илхан Кючюк и ирландецът Тими Дули. Гласуването е утре.
От българска страна във висшия форум участват лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ и делегация на Движението, която включва зам.-председателя на партията Станислав Анастасов, евродепутатите от ДПС/“Обнови Европа“ Искра Михайлова и Атидже Вели, Филиз Хюсменова, член на ЦОБ на ДПС и бивш евродепутат, зам.-председателя на ПГ на ДПС Хамид Хамид и народния представител доц. д-р Джевдет Чакъров, член на ЦОБ на ДПС.  
По време на конгреса Мустафа Карадайъ разговаря с председателя на групата "Обнови Европа" Стефан Сежурне, с премиера на Ирландия Мишел Мартин, със зам.-председателя на ЕК Маргрете Вастагер, с европейските комисари по енергетика Кадри Симсон и по вътрешен пазар Тиери Бретон, с вицепремиера на Украйна Олга Стефанишина.
  Дъблин11
Лидерът на ДПС имаше специална среща с Ги Верховстад, съпредседател на Конференцията за бъдещето на Европа. Двамата обсъдиха резултатите от конференцията и какво трябва да направи България, за да е адекватна на нейните решения. 
Делегацията на ДПС се включи активно в срещата на АЛДЕ-групата в ПАСЕ, където се дискутираше синхронът в либералното семейство във всички политически формати. Представителите на ДПС участваха и в специалния прием, даден от парламентарната група "Обнови Европа".
 Дъблин13
Мустафа Карадайъ и делегацията на ДПС проведоха редица двустранни срещи с лидерите на либералните партии от почти всички европейски страни. Сред основните теми на конгреса, както и на отделните срещи бяха мерките, които Европа трябва да вземе, за да гарантира продоволствената си автономност, скъсяването на веригите за доставки и енергийната независимост.
На прочувствена церемония съпредседателят на АЛДЕ Илхан Кючюк връчи на семейството на големия либерал и приятел на България и Балканите Ханс ван Баален медал за изключителния му принос към либералната идея.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност