Събития

Илхан Кючюк: АЛДЕ е нашият дом, ще работим упорито и отдадено

АЛДЕ е нашият дом,   ще работим упорито и отдадено. Това заяви съпредседателят на АЛДЕ Илхан Кючюк, евродепутат от ДПС/"Обнови Европа" при старта на дебатите за избор на ново ръководство на европейската либерална партия.

Дъблин15

Либералите от цяла Европа се събраха присъствено на конгрес в Дъблин. От българска страна във висшия форум участват лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ и делегация на Движението, която включва зам.-председателя на партията Станислав Анастасов, евродепутатите от ДПС/“Обнови Европа“ Искра Михайлова и Атидже Вели, Филиз Хюсменова, член на ЦОБ на ДПС и бивш евродепутат, зам.-председателя на ПГ на ДПС Хамид Хамид и народния представител доц. д-р Джевдет Чакъров, член на ЦОБ на ДПС.

Дъблин11

Съветът на АЛДЕ реши вчера, че партията ще продължи да се ръководи от двама съпредседатели. Кандидати за постовете съпрезиденти са досегашните съпредседатели на партията Илхан Кючюк и ирландецът Тими Дули. Гласуването ще е утре.

Тъй като сме изправени пред безпрецедентни предизвикателства, искаме да се съсредоточим върху три конкретни цели за нашия мандат, каза в речта си Илхан Кючюк. И изброи:

Първо, трябва да реформираме АЛДЕ, за да я направим най-модерната и най-ефективната от европейските партии. Трябва да се учим от нашите утвърдени, дългогодишни членове, които имат традиция да печелят избори и да управляват, категоричен бе Кючюк. Но вярвам, че трябва да се поучим и от нашите по-млади партии, които работят повече като успешни стартиращи фирми, допълни кандидатът за председател на АЛДЕ.

Дъблин14

Второ, трябва да увеличим подкрепата за нашите национални партии на всички избори, не само на европейските, каза Кючюк. И допълни: "Нужно е особено да подкрепяме нашите членове извън ЕС и тези в страни, които се стремят да се присъединят. Трябва да дадем на нашите приятели възможност за споделяне на опит, като същевременно предоставяме на нашите членове уменията и технологиите, за да се борим и да победим".

Дъблин16

Трето, трябва да се подготвим за европейските избори през 2024 г. и да вземем решение за политическа рамка със сходни сили. Трябва да се борим като либерали. Не само, за да запазим позицията си на трета по големина политическа сила, но и да проведем правилната кампания, за да победим както консерваторите, така и социалистите, зададе целта на АЛДЕ Илхан Кючюк. И категорично заяви: "Да се ​​бориш като либерали означава да не се задоволяваш с трето място!".

Не можем да постигнем промяна без да спечелим избори, заяви Кючюк.

Дъблин13

Като ваши действащи съпредседатели, за нас беше чест и привилегия да служим на вас, нашето либерално семейство през последните две години, обърна се към делегатите Илхан Кючюк. И заяви: "С нетърпение очакваме да обсъдим всички ваши амбиции и идеи за партията. Работим за вас - АЛДЕ е вашата партия, нашият дом!".

Много сме впечатлени от разнообразния и квалифициран състав от кандидати за постовете вицепрезидент. С АЛДЕ винаги е така, но е важно да го признаем, изтъкна още Кючюк.

Ще бъде голяма чест да служим с всички вас през следващите две години. Ще работим упорито и отдадено, увери Илхан Кючюк.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност