Събития

Мустафа Карадайъ и делегация на ДПС участват в конгреса на АЛДЕ. Обсъждат бъдещето на Европа – по-гъвкава, по-функционална и по-близка до хората

Либералите в ЕС стартираха големия дебат за приоритетите на Европа преди следващите европейски избори. Бъдещето на Европа – по-гъвкава, по-функционална и по-близка до хората, бе главна тема на започналия днес в Дъблин редовен конгрес на партия АЛДЕ, чийто съпредседател е евродепутатът от ДПС/“Обнови Европа“ Илхан Кючюк.

Дъблин2

Участници във форума са лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ и делегация на Движението, включваща зам.-председателя на партията Станислав Анастасов, евродепутатите от ДПС/“Обнови Европа“ Искра Михайлова и Атидже Вели, Филиз Хюсменова, член на ЦОБ на ДПС и бивш евродепутат, зам.-председателя на ПГ на ДПС Хамид Хамид и народния представител доц. д-р Джевдет Чакъров, член на ЦОБ на ДПС. След пандемията това е първият висш форум на АЛДЕ, който се провежда присъствено.

Дъблин5

Мустафа Карадайъ и делегацията на ДПС участваха в първия ден на конгреса в срещата на Балканската либерална мрежа LIBSEEN. Тя дебатира разширяването на ЕС до 2029 г. и декларира подкрепа за европейската интеграция на Западните Балкани.

Дъблин1

След това делегацията на ДПС участва в заседанието на Съвета на АЛДЕ. На него бе взето решението партията на украинския президент Володимир Зеленски „Слуга на народа“ да стане член на АЛДЕ. Утре то ще бъде потвърдено и от делегатите на конгреса.

Мустафа Карадайъ и делегацията на ДПС проведоха множество двустранни срещи с колегите си от европейските държави.

Основен акцент в разговорите бе общото желание Европа да говори на един глас по всички въпроси без да има разделение. Войната в Украйна и постигането на мир чрез силата на дипломацията бе също в центъра на двустранните разговори.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност