Събития

Народни представители от ДПС се срещнаха с корейска делегация от Бусан

Зам.-председателят на ДПС Халил Летифов, който е председател на Групата за приятелство България – Република Корея се срещна с корейска делегация от Бусан. Ръководител на делегацията бе г-жа Парк Енна, посланик по международните отношения на град Бусан и дипломат с дългогодишен опит. Делегацията  от Република Корея бе на работно посещение в България, за да представи кандидатурата на град Бусан за домакин на World Expo 2030.

Korean delegation Busan 2

Град Бусан е вторият най-голям и известен град в Корея след столицата Сеул. В Бусан се намира най-голямата промишлена зона в Корея като градът е сходен по размери с нашата столица и население от 3 милиона души. Тъй като е крайморски град, това благоприятства търговията и туризма. В тази връзка делегацията ще посети още няколко държави с излаз на море.

На срещата присъстваха още народните представители Хамид Хамид, Ализан Яхова, Петър Чобанов, Джейхан Ибрямов. По време на срещата бе изразена подкрепата за кандидатурата на Бусан и бяха обседени възможностите за сътрудничество между двете държави.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност