Събития

Сезгин Мехмед, Имрен Мехмедова и Павлин Кръстев присъстваха на форум с Ердоган в Турция

Председателят на Младежко ДПС и народен представител Сезгин Мехмед заедно с народните представители Имрен Мехмедова и Павлин Кръстев присъстваха на младежки форум, организиран от младежката организация на Партията на справедливостта и развитието (AK Parti) в град Адана, Р Турция. Събитието събра над 50 хиляди участници от 81 общини на Турция, гости от 22 държави, като 12 председатели на младежки организации и представители на изпълнителната и законодателната власт. Специален гост на събитието бе президентът на Р Турция Реджеп Тайип Ердоган.

Младежка делегация

Младежката делегация на ДПС участваше и на Балкански фестивал по случай Хъдърелез, организиран от изселническата организация на Балканските турци в Адана. На събитието присъства и депутатът от турския меджлис Юксел Йозкан от Републиканската народна партия (СНР).

Младежка делегация1

Сезгин Мехмед поздрави присъстващите на фестивала и предаде специалните поздрави на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган и председателя на ДПС Мустафа Карадайъ.

Младежка делегация2

Радваме се, че сме заедно с вас. Ние идваме от 1500 км, но виждаме че нашата култура е жива и тук. Това още повече ни радва. Благодарим ви за подкрепата за изминалите три избора през 2021 година, каза Сезгин Мехмед.

Младежка делегация4

По-късно делегацията на ДПС посети паметника на 17-месечната Тюркан, най-малката жертва на т. нар. "възродителен процес", който се намира в парка Тюркян Фейзуллах в Адана.

Делегацията на ДПС се срещна и с кмета на голяма община Адана Зейдан Каралар.

Младежка делегация5

На срещите присъства и председателят на организацията на Балканските турци в Адана Азиз Сайъроглу.

 

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност