Събития

ИНИЦИАТИВА НА ФИЛИЗ ХЮСМЕНОВА В ОБЩИНА ЗАВЕТ ЗА БОРБА С НАСИЛИЕТО НАД ДЕЦА

Световният ден за борба с насилието над деца - 19 ноември - бе отбелязан в заветското село Брестовене, по инициатива на евродепутата и зам.-председател на ДПС Филиз Хюсменова. Родителите на децата, посещаващи ЦДГ „Червената шапчица“,  коментираха темата за насилието над малките, която се очертава като един от основните проблеми, с който се сблъскват децата в страната ни.

Заедно с Юмгюл Ахмедова – регионален координатор в Европейския информационен център на Филиз Хюсменова в Разград - те обсъдиха причините за проява на агресия, последствията от системната фрустрация и подходите за предотвратяване на асоциално поведение у децата.

С празнично тържество, съчетано от песни, танци и послания по повод Деня за борба с насилието над деца, присъстващите се обединиха около призива за нулева толерантност към насилието над деца. Малките възпитаници получиха подаръци - забавно-образователни книжки, театрални шапки и касетофони за всяка от четирите групи в учебното заведение.

Специални гости на събитието бяха зам.-кметът на Община Завет Денис Татар, Четин Емин - старши експерт в отдел „Образование” в Община Завет и кметът на село Брестовене Фикрет Емин.

IMG 6b9336deef69b8e5c05478a30963c7fd V

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност