Събития

Мустафа Карадайъ от Варна: Бюджет 2019 е бюджет на антиреформите - предизборен и неефективен

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ откри семинар на тема "България - част световната хранителна сигурност... или не?", който се проведе в град Варна. Семинарът, на който участие взеха предприемачи и земеделски производители се организира от Сдружение на предприемачите "Лудогорие" с подкрепата на АЛДЕ.

Карадайъ обобщи актуалната политическа ситуация в България, като констатира че популизма и национализма в действие означава неадекватност към актуалното политическо време и липса на идея и визия за развитието на държавата.

Той разкритикува управляващите като каза, че идеята на властимащите е как да удължат управлението още един ден и заяви "Трябва да има ясна програма и визия, която да се изпълнява, без значение кой е на власт."

Мустафа Карадайъ допълни, че държавният бюджет за 2019 година е бюджет на антиреформите, а държавата има крещяща нужда от реформи.

На семинара участие взеха и зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев и евродепутатът и председател на Младежко ДПС Илхан Кючюк.

Зам.-председателят на Комисията по бюджет и финанси в НС Йордан Цонев изнесе лекция относно политики по подобряване на инвестиционната среда на МСП. Цонев запозна участниците на семинара с икономическата част на програмата на ДПС за ускорено развитие на България. Народният представител разкритикува и Бюджет 2019, като заяви че той е предизборен и неефективен. Йордан Цонев каза още, че бюджетът за 2019 ще забави икономиката и няма да повиши инвестициите. Той обърна внимание на образованието, като посочи че основният акцент на всеки бюджет трябва да е образованието и той трябва да подготвя кадри за нуждите на бизнеса. "Има нужда от ясна програма с ясни приоритети за развитието на страната", заключи Цонев.

На семинара присъстваха и членът на ЦОБ Рушен Риза, народният представител Ерджан Ебатин и областният председател на ДПС Варна Сали Табаков.

20181103 112235

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност