57new

Събития

Мустафа Карадайъ към младите: Ние вярваме във вас, в младите, доказателство е реалното включване на младежите на ДПС

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ откри  конференцията "Младежко гражданско включване 2.0", организирана от Младежко ДПС и фондация "Фридрих Науман" за Югоизточна Европа. Конференцията е част от събитията, с които се отбелязва 20-годишнината от създаването на Младежкото Движение за права и свободи. 

Лидерът на ДПС се обърна към младите и ги призова да бъдат не само част от процесите на вземане на политически решения, но и да спомогнат за осигуряване на участието на различни групи в тези процеси.

 Той обърна внимание на това, че  информационните технологии са единствен инструмент за гражданското включване, но те имат изключително голяма роля и за икономическия растеж. „Вие младите все повече ще се отдалечавате от възрастните поколения, докато на нас ни се налага да усвояваме, младите поколения се раждат научени и придобиват тези познания и умения до училищна възраст“, допълни Карадайъ.

Председателят на ДПС подчерта факта, че съществува опит да се отрича приносът на Българския етнически модел, чийто идеолог и създател е д-р Ахмед Доган, основателят на партията. Но въпреки това ДПС ще  продължава да бъде гарант за демокрацията и евроатлантическата ориентация на страната,каза Карадайъ.

„Ние вярваме във вас, в младите, доказателство е реалното включване на нашите младежи. Заедно можем. Само свободни и активни граждани могат активно да участват в гражданското включване или гражданското ангажиране в политичските процеси“, заключи председателят на ДПС. 

На откриването на конференцията взе участие  евродепутатът и председател на Младежко ДПС и Илхан Кючюк и  народният представител  д-р Джевдет Чакъров. Мероприятието бе уважено и от зам.-председателя на ДПС Ахмед Ахмедов.

Печат Е-мейл

footerimage21

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност