57new

Събития

ДПС предлага парламентарна комисия да нищи даването на гражданство

ДПС предлага създаването на временна анкетна комисия за проучване на всички факти и обстоятелства по повод изнесени в европейски и български медии, твърдения за скандална подкупна схема при придобиването на българско гражданство от чужди граждани. Това заяви зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев на брифинг в Народното събрание.

Решението за предложението дошло, след появили се журнаистически разследвания, сочещи, че 114 души, издирвани от Интерпол, са получили българско гражданство. Според Цонев, позовавайки се на материали в медиите, френски журналисти визирали "един министър и един вицепремиер националист, замесени в тази схема”. Разследванията, които сигнализират за порочни схеми, свързани с получаването на гражданство, визирали случаи, от преди 2017-та година, т.е. преди мандата на настоящия президент.

Цонев поясни, че темата има много важно значение за националната сигурност на страната и за стратегическата цел, която сме си поставили като държава, а именно влизането в Шенгенското пространство.

„Българският парламент трябва да проведе такова разследване по темата и да се изчисти това петно, което е лепнато в нашата държава.” каза още Цонев и допълни, че тази информация минира пътя на страната към Шенген.

Цонев допълни още, че ДПС ще потърси подкрепа от опозиционните партии и ако се наложи и от управляващите.

 

Печат Е-мейл

footerimage21

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност