glasuvay13

Събития

МУСТАФА КАРАДАЙЪ НА СРЕЩА НА ЛИБЕРАЛНИТЕ ЛИДЕРИ В ЕВРОПА: НАЙ-ВАЖНАТА ТЕМА ОТ ДЕБАТИТЕ Е СИГУРНОСТТА

Председателят на Движението за права и свободи Мустафа Карадайъ участва в среща на либералните лидери в Европа, организирана по покана на председателя на групата на Алианса на либералите и демократите за Европа – Ги Верхофщад, председателя на партията АЛДЕ – Ханс Ван Баален и председателя на Европейската Демократична партия – Франсоа Байру. На срещата в Брюксел присъства също Филиз Хюсменова - ръководител на делегацията на ДПС в Европейския парламент и зам.- председател на ДПС.

В срещата взеха участие министър-председателите - либерали на Белгия, Холандия, Люксембург, Естония, Финландия, Чехия и Словения, както и комисарите от либералното семейство Андрус Ансип - заместник-председател на Европейската комисия с ресор цифров единен пазар, Сецилия Малмстрьом - комисар по търговия и търговски споразумения, Маргрете Вестагер, комисар по конкуренция, Вера Юрова - комисар по правосъдие, защита на потребителите и равнопоставеност между половете и Виолета Булц - комисар по транспорт. Сред основните теми, на лидерската среща бяха обсъдени миграцията, сигурността и отбраната на Европа, бъдещата многогодишна финансова рамка.

По време на дебата, председателят на ДПС Мустафа Карадайъ заяви, че за ДПС сигурността e основен приоритет. Той посочи, че за 2/3-ти от европейските граждани сигурността е главна тема на Европейския съюз и те очакват да се прави повече на общностно ниво. Относно Българското председателство на Съвета на ЕС, Карадайъ каза: ”На финала много ясно се вижда, че ние, ДПС сме опозиция на властта в България, но не и на Европредседателството. Още повече, когато говорим за сигурността на европейските и конкретно на българските граждани”.

Срещата на либералните лидери в Европа и обсъдените от тях теми се състоя с оглед установяване на обща позиция преди предстоящото заседание на Съвета на ЕС на 28 и 29 юни, на която европейските държавни глави ще разгледат въпроси от областта на миграцията, сигурността и отбраната, както и икономически и финансови въпроси, и излизането на Обединеното кралство от ЕС.

IMG 6283

IMG 6274

IMG 6206

 

Печат Е-мейл

footerimage21

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност