57new

Събития

ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ДПС МУСТАФА КАРАДАЙЪ СЕ СРЕЩНА В БРЮКСЕЛ С ЛИДЕРА НА ​ГРУПАТА НА АЛДЕ В ЕВРОПАРЛАМЕНТА ГИ ВЕРХОВЩАД

Със среща с председателя на групата на Алианса на либералите и демократите за Европа в Европейския парламент - Ги Верховщад започна визитата на председателя на Движението за права и свободи Мустафа Карадайъ в Брюксел. Карадайъ е на посещение в Белгийската столица от 28-ми до 30-ти юни. Поводът е участието му в лидерската среща на либералите в Европа, която ще се състои на 28 и 29 юни.

На срещата с Ги Верховщад бяха обсъдени предстоящите избори за Европейски парламент, евентуалния състав на либералното семейство и групата на АЛДЕ в Европарламента. На нея присъстваха и Филиз Хюсменова - ръководител на делегацията на ДПС в Европейския парламент и зам.- председател на ДПС и евродепутатите Илхан Кючюк, Искра Михайлова и Неджми Али. Мустафа Карадайъ настоя, че либералите като представители на партии в центъра на политическото пространство, нямат право да се уповават на популизма, както е все по - честа практика на партиите в ляво и дясно.

Беше обсъдена и темата за миграцията, която е сред предстоящите теми на срещата на лидерите на АЛДЕ, провеждаща се по-късно днес. Според Верховщад има криза на политиката за миграцията, няма миграционна криза, тъй като мигрантите, влезлите на територията на ЕС през първите шест месеца са 50000, а това е 0,01% от населението на Европа. „Далеч сме от цифрите от 2015 г. Криза има на политическото говорене по темата”, допълни той, „и на липсата на конкретни действия от страна на държавите членки”.

20180628 164653

Печат Е-мейл

footerimage21

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност