57new

Събития

С митинг в Руен ДПС отбеляза последното от Майските събития

Днес в с. Руен, община Руен пристигна председателят на ДПС Мустафа Карадайъ заедно с ръководството на ДПС и ПГ на ДПС за да отбележат 39-та годишнина на общината и паметта на жертвите на т.нар. „възродителен процес”.

„В нашата родина живеят различни етноси, които изповядват различни религии. Затова ние добре знем смисъла на думата толерантност. И никой не може да ни я отнеме.“ С тези думи се обърна към събралите се председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.

„Рамазан е  месец на търпението, опрощението и на милосърдието. Месец Рамазан  символизира сплотеността, взаимопомощта, толерантността, берекета и братството.“ заяви Карадайъ и поздрави всички мюсюлмани с предстоящия празник Рамазан Байрам.

„В месец май си спомняме за грозните случаи през 89-та и се изпълваме с различни чувства и емоции, но нито една от тях не е омраза, не е разделение, не е противопоставяне.“ бе категоричен той.

„Още 90-та година ние очертахме пътя за развитие на нашата Родина. Почетният ни председател д-р Ахмед Доган, 90-та година каза, че мястото на България е в ЕС, но пътя за ЕС минава през НАТО. И това днес е факт. Ние сме горди, че това стана по време на управлението на ДПС. Това е потвърждение за огромния принос на ДПС по пътя на евроатлантическото развитие на България.“ заяви лидерът на ДПС.

Изпитвам гордост от  това, че имаме силата и каузата да се борим за нашата свобода, да отстояваме правата и свободите на всички граждани, заяви Мустафа Карадайъ и продължи „Изпитвам и преклонение пред всеки един, който носи тази кауза в сърцето си.“

Карадайъ каза още, че ДПС получава огромна подкрепа от либералните си партньори в Европа за отстояването на правата и свободите и демокрацията в България и на Балканите.

„Ние сме дали свидни жертви в името на правата и свободите и демокрацията. За съжаление днес в нашата родина демокрацията е в опасност и ние сме длъжни да пресечем всяка опасност пред демокрацията.“ бе категоричен председателят на ДПС.

„Ние  можем и трябва да бъдем на висотата на 89-та година, когато бяхме единни и докарахме демокрацията в нашата Родина.  Единни и мощно да защитим демокрацията в България, на Балканите и Европа” заключи лидерът на ДПС.

На възпоменателния митинг присъстваха зам.-председателите на ДПС Ахмед Ахмедов, Филиз Хюсменова, Хасан Азис и Янко Янков, зам.-председателят на ПГ на ДПС Халил Летифов, евродепутатът Неджми Али, членовете на ЦОБ Рушен Риза, Камен Костадинов и Дурхан Мустафа, народните представители  Севим Али, Ихсан Хаккъ, Велислава Кръстева, д-р Хасан Адемов, Джейхан Ибрямов, Адлен Шевкед, Ерол Мехмед, Танер Али, Хайри Садъков, Ерджан Ебатин и Сергей Кичиков, областните председатели на ДПС Бургас, Кърджали и Разград - Ахмед Мехмед, Изет Шабан и Севгин Шукри, председателят на Сдружение Балканлар гр. Картал-Истанбул и зам.-председател на Федерацията на Балканските изселници - Олджай Йозгюн, председателят на Балгьоч Ялова и представител на ДПС район Мармара Лютфи Йозгюр, председателят на Бальоч-Орхангази Хюсеинали Йетим и екупът му, кметът на община Ташкьопрю Недред Гюлен, зам.-кметът на община Къркларели Мехмед Гидер и екипът му, кметът на община Умурбей-Чанаккале Сами Яваш, Заид Йълмаз от ДПС Къркларели, представители от община Ялова и Къркларели, европейският и вицесветовен шампион по борба от Ялова Али Каялъ, кметове и общински председатели на ДПС и членове и симпатизанти на ДПС.

20180527 143421

Печат Е-мейл

footerimage21

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност