Събития

ЕВРОДЕПУТАТЪТ ФИЛИЗ ХЮСМЕНОВА ИЗПРАТИ ДЕЛЕГАЦИЯ В ОБЩИНА КАРТАЛ, ИСТАНБУЛ

Евродепутатът и зам.-председател на ДПС Филиз Хюсменова  изпрати делегация в община Картал, Истанбул. На среща с кмета на общината  – Алтънок Йоз бяха предадени нейните посланията. В делегацията бяха включени координаторите на Европейските информационни центрове на евродепутата и представители на женските дружества от областите Бургас и Хасково. В нея участва и депутатът от ДПС в 42-то Народно събрание – Невин Хасан.

Чрез представителите си, Хюсменова предложи на домакина съвместни инициативи с информационните й центровете и съдействие за общи събития в цялата страна. Като поле на действие се очертаха социалните дейности и теми в областта на равенството на половете – все  политики, които кметът на Картал е извел като приоритети в работата си.

Алтънок Йоз запозна делегацията с най-новите проекти на община Картал – дом за стари хора и обширен парк за отдих и забавление. Кметът е изградил общинска детска градина, в която и неработещите жени да оставят децата и да имат време за себе си. За нуждаещи се хора в България, той направи дарение от  бастуни и проходилки за хора с увреждания.

Привърженик на принципите на демокрацията и на идеите на Мустафа Кемал Ататюрк, кметът заяви, че е „доброволец към Движението за права и свободи”, тъй като твърдо вярва в идеологията, която то изповядва. Членовете на делегацията имаха възможност да се убедят в последователната и безрезервна помощ, която той и неговият екип оказват на изселниците от България след срещата с Олджай Йозгйон – председател на Балканско дружество на изселниците за култура и солидарност. На срещата присъства и отговорника на ДПС за район Мармара, Турция - Лютфи Йозгюр.

4

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност