57new

Събития

Илхан Кючюк: Време е ЕС да излезе с честна и обективна оценка на напредъка, постигнат от страните от Западните Балкани, но и да им предложи реалистичен план за техния по-нататъшен път към членство в ЕС

„България, като лоялен член на ЕС, може да играе решаваща роля за намаляване на напрежението между страните от Западните Балкани, като изнася своя уникален етнически модел – крайъгълен камък на нашата евроатлантическа интеграция. Но за да доведем този процес до успешен край не трябва да разграничаваме страните в региона на „отличници“ и „изоставащи“. В противен случай, това може да породи дълбоки предразсъдъци в европейската общност, които биха се преодолели трудно и болезнено.“, заяви Илхан Кючюк-вицепрезидент на АЛДЕ в своето слово, на работната среща за интеграцията на Западните Балкани в ЕС, която се провежда в рамките на Съвета на АЛДЕ с подкрепата на Фондация "Фридрих Науман".

Гостите във форума се обединиха, че предстоящата среща на върха ЕС-Западни Балкани и наскоро публикуваната нова стратегия за разширяването на ЕС са важни стъпки за интеграцията на региона. Според тях темата за Западните Балкани вече е издигната на по-високо равнище в европейския дневен ред, но това не гарантира решаване на наболелите проблеми в региона.

На срещата участваха още Микаел Линк, член на германския Бундестаг, Ан Мюдлер, член на холандския парламент, Ясенко Селимович, член на ЕП, Роман Якич, председател на Либерална мрежа в Югоизточна Европа и Юлиана Николова, член на македонския парламент.

20180428 124349

Печат Е-мейл

footerimage21

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност