57new

Събития

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ: Коалиционните партньори на ГЕРБ рушат евроатлантическия имидж на страната

 “На съвет с представители на ALDE изразихме силна тревога и загриженост за евроатлантическата ориентация на страната по повод изявлението от Крим на председателя на парламентарната група на коалиционния партньор на ГЕРБ”. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ пред журналисти в парламента. “ГЕРБ са длъжни да обяснят на обществото и на нашите партньори от НАТО и ЕС за поведението на коалиционните си партньори. По важни геополитически и геостратегически въпроси не може да има лично мнение, особено когато са част от управлението на страната”, допълни Кардайъ.

“Г-н Борисов, вие трябва да поемете отговорността, ако ваш коалиционен партньор подкрепя незаконното анексиране на Крим. Всички искаме да сме в добри отношения с Русия, не това е проблемът. Всички трябва да спазваме и припознаваме международното право”, коментира  президентът на ALDE Ханс ван Баален.Той е в страната, защото днес и утре в София ще се проведе заседание на Съвета на Алианса на либералите и демократите за Европа (ALDE). На него ще присъстват над 300 делегати от 63 партии в Европа.

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, заедно с цялото ръководство на партията и парламентарната група на ДПС проведоха среща с президента на АЛДЕ партията Ханс ван Баален, президента на Либералния Интернационал Жули Миновес и Свеня Хан-председател на европейската либерална младеж.   

 

Печат Е-мейл

footerimage21

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност