57new

Събития

ФИЛИЗ ХЮСМЕНОВА: ЗАЩИТАТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ Е ПРИОРИТЕТ В ЕС. ТЯ Е ЧАСТ ОТ СИГУРНОСТТА И ОТ ОБРАЗОВАНИЕТО

Защитата на личните данни е приоритет в Европейския съюз, коментира евродепутатът Филиз Хюсменова, която работи по темата в Комисията по граждански права, правосъдие и вътрешен ред на Европейския парламент. В страните членки тя е въпрос на сигурност, а и на образование. А то е начинът да защитим подрастващите, допълва евродепутатът.

По идея на Хюсменова, ученици от СОУ „Христо Ботев“ – град Цар Калоян –отбелязаха Международния ден за защита на личните данни – 28 януари и Международния ден за безопасен интернет. Те бяха запознати с опасностите, които крие виртуалното пространство, с безопасното общуване с непознати хора в социалните мрежи и онлайн тормоза, като един от проблемите на интернет комуникацията. За културното общуване в мрежата, предпазването на личните данни от недоброжелатели, за доверието между родител и дете, разказа чрез презентация регионалният координатор на Европейския информационен център на Хюсменова в Разград - Юмгюл Ахмедова. 

Вместо със скучна лекция, под формата на игра, на учениците бяха представени реални ситуации, по които те вземаха решения. Малчуганите се надпреварваха да споделят опита си. Всички ученици получиха книжки за Европейския съюз и географски карти за страните членки.

Хюсменова публикува презентацията за сигурността на учениците в интернет и защитата на техните данни в сайта си www.filfzhyusmenova.com, за да бъде използвана от всеки, който има интерес по темата.

Печат Е-мейл

footerimage21

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност