57new


Евродепутатът Атидже Алиева-Вели: ЕП настоява за стандарти при дистанционната работа и повече средства за най-нуждаещите се

Евродепутатът от Движението за права и свободи/ Група „Обнови Европа“ в Европейския парламент - Атидже Алиева – Вели участва в онлайн брифинг, организиран от Бюрото на Европейския парламент в България. На брифинга бяха поставени актуалните теми от следващата пленарна сесия и от работата  в комисии на евродепутатите. 
 В своето кратко изложение Атидже Алиева-Вели акцентира върху правото на откъсване от работната среда, наричано още „право на изключване“. Алиева – Вели съобщи, че на първи декември Комисията по Заетост и социални въпроси, чиито член е тя,  е приела Доклад с препоръки към Комисията относно правото на откъсване от работната среда.  Членовете на групата „Обнови Европа“ категорично подкрепят правото на откъсване от работна среда и  осигуряването на минимално ниво на защита за работниците в новата цифрова работна среда. Към този момент правото на откъсване от работната среда, не е регулирано на ниво ЕС,  но някои държави членки обаче, вече имат национални законодателства в тази насока, това заяви Атидже Алиева-Вели по време на онлайн брифинг. 
  По време на брифинга  евродепутатът съобщи, че се предвиждат повече средства по REACT-EU, който има за цел да подпомогне преодоляването на тежките икономически последици породени от пандемията. Това от своя страна води до увеличаването на финансовите средства по програма „ Топъл обяд“  и храна за най-нуждаещите се. 
 Като основен приоритет на ЕС, Алиева – Вели посочи придобиване на нови съвременни умения  по дигитализация от по възрастното население или още казано прилагането на така наречената  „Сребърна икономика“ като дългосрочна мярка срещу застаряването на населението.  
 Бяха засегнати още темите свързани с  Предложение за резолюция относно достъпа за всеки до достойни жилища на разумни цени, БРЕКЗИТ, както и Европейския фонд за приспособяване към глобализацията 2021–2027. В новата рамка с предвижда одобреният, по-гъвкав ЕФПГ да позволи на повече работници да получат подкрепа, опростяване и ускоряване на процедурите за мобилизиране за по-бързо мобилизиране на средства и помощ за развитието на основни цифрови умения за всички, за да се подготвят работниците за бъдещето.
  • 1
  • 2

footerimage21

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност