57new

Регионални

Трима дипломати участваха в Балканската вечер на толерантността в Момчилград

Трима дипломати се включиха в Балканската вечер на толерантността, която беше част от програмата на 14-ата международна среща на момчилградчани "Момчилград винаги в сърцето ми".

Празник25

Посланиците на Албания и Северна Македония д-р Доника Ходжа и Агнеза Руси - Поповска и генералният консул на Турция в Пловдив Корхан Кюнгерю присъстваха на концерта, който се проведе на откритата сцена в градския парк.

Празник24

На една от алеите му бяха разположени две изложби с фотоси, представящи Албания и Северна Македония като туристически дестинации. Турция се представи с щанд, на който се извършваха демонстрации на ръчно щамповане върху текстил.

Празник23

Събитието предизвика голем интерес сред жители и гости на Момчилград. Тук бяха председателят на Сдружението на момчилградчани в гр. Бурса, Турция Местание Ефе, областният лидер на ДПС Ресми Мурад, цялото ръководство на общината. Поздравителен адрес до участниците в срещата изпрати посланика на Република Гърция в България Алексиос Либеропулос.

Празник22

"Балканите са място, където хората от различни религии и етноси живеят в мир и разбирателство. Ние сме тези, които трябва да съхраним и предадем на бъдещото поколение това неоценимо богатство - мирът. Да ги научим да пазят ценностите и добродетелите, които ние сме научили от нашите деди", заяви кметът на общината Илкнур Кязим. Тя допълни, че с вечерта на толерантността Момчилград дава послание за мир, разбирателство и толерантност на Балканите.

Празник21

Приветствия към присъстващите отправиха тримата дипломати.

Концертът беше открит от група "Румели" от турския град Текирдаг. Истински фурор предизвикаха изпълнители от сръбската община Бабущница, които представиха на сцената автентични фолклорни танци. Вечерта завърши с изпълнения на Христо Паскалев - Паскал, който пя песни от различни балкански страни.

Празник20

Печат Е-мейл

footerimage21

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност