Народно събрание

Делян Пеевски: Очакваме решение от правителството за зърнопроизводителите до обяд

От правителството ни уведомяват, че има диалог със зърнопроизводителите. Имам уверението, че до обяд ще решат проблема. Това заяви народният представител от ДПС Делян Пеевски пред журналисти в парламента.

Отговорността за разрешаването на създалото се напрежение е на изпълнителната власт, но ако не се справят, ние ще се намесим, каза вчера пред журналисти Пеевски.

Днес до обяд се чака развитието на диалога със зърнопроизводителите, след което темата ще търси решението си в парламента.

За законопроекта за съдебната власт Пеевски уточни, че се предвижда възможност за директно разследване на главния прокурор. „Имаше пропуск, който изчистваме в момента и разследването тръгва веднага“.

Трябвало е да бъде изчистен механизмът как се разследва и зам.-главен прокурор. Например г-н Сарафов е зам.-главен прокурор, изпълняващ длъжността главен прокурор, допълни Пеевски.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност