Народно събрание

Делян Пеевски: ДПС подкрепя предложението членството на България в ЕС и НАТО да влезе в конституцията. Одобряваме обединението на службите за сигурност

ДПС подкрепя предложението в Конституцията да бъде записано, че България е член на ЕС и НАТО. Това заяви народният представител от Движението Делян Пеевски преди заседанието на Правната комисия в парламента днес.

Чухме за тези призиви, ние ще ги подкрепим. Ще разговаряме с колегите, мисля, че това е най-важното. Пътят на България е ясен - НАТО и Европейския съюз. За нас е възможно и правилно това да бъде записано в основния закон на страната, подчерта Пеевски.

Той обясни, че на първо четене проектът за промени в Конституцията ще бъде приет, така както е предложен в момента. Вписването на членството на България в ЕС и НАТО ще бъде направено между първо и второ четене.

ДПС подкрепя идеята главният прокурор да има само един 5-годишен мандат и ще внесе предложение за това, съобщи Още Делян Пеевски.

Абсолютно сме против да има два мандата, каза депутатът.

Нека се приемат промените в Конституцията на първо четене, както са изготвени. След това ще разговаряме, ще чуем всички призиви от всички страни, ще разсъждаваме заедно с колегите, подчерта народният представител от ДПС.

По повод изявленията на Атанас Атанасов, че управляващото мнозинство е готово да прави промени в службите и да създаде единна разузнавателна служба, Делян Пеевски коментира: "Да, провели сме предварителни разговори и принципно даваме подкрепа за обединение на службите. Нека да видим какво ще предложат колегите. След като се запознаем с детайлите, ще си кажем мнението. Но принципно сме за и ще подкрепим тези предложения.".

Ръководителите на службите за сигурност няма да се утвърждават с указ на президнта. Предложението е да се избират от парламента, заяви Делян Пеевски. И каза, че това е в унисон с идеите за промени в конституцията.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност