57new


Посетителска група на ДПС от областите Силистра и Пловдив посети Европейския парламент по покана на Илхан Кючюк

Посетителка група на ДПС от областите Силистра и Пловдив посети Европейския парламент по покана на Илхан Кючюк. В рамките на два дни участниците се срещнаха с евродепутатите от ДПС и се запознаха с историята и ролята на Европейския парламент, както и с начина на функциониране на институцията.

Илхан Кючюк, който непосредствено преди това взе участие в гласуване по пакет „Мобилност 1“ в рамките на Комисията по транспорт и туризъм, разказа за работата на евродепутатите и за необходимостта от търсене на баланс между солидарност и национални интереси. Той изтъкна, че евродепутатите на ДПС работят заедно и имат добър наследствен опит в отстояването на ясни позиции, които включват задълбочаване на евроинтеграцията в България, отпадне на механизма за сътрудничество и проверка, членството в Шенген и еврозоната. 

„Смятаме, че е в интерес на България, а и на Европа е да има стабилни държави в съседство и затова сме за разширяването на Европейския съюз. Настояваме и за запазване на финансирането по общата селскостопанска и кохезионната политика, защото за България би било много по-трудно без тази форма на европейска солидарност“., зачви Кючюк по време на срещата

Като част от програмата на посещението, гостите взеха участие и в среща в централата на белгийската либерална партия Реформистко движение (Mouvement Reformateur), чийто лидер e новоизбрания Председател на Европейския съвет Шарл Мишел. Гостите обсъдиха справянето с вълната от популизъм в Европа с Жан-Жак Флао, бивш кмет и член на федералния парламент на Белгия, а понастоящем председател на международната секция на Реформисткото движение.

„Сътрудничеството между либералните партии в Европа е изключително важно в условията на все по-поляризиращ се свят. Затова и сътрудничеството между Реформисткото движение и ДПС е особено значимо за нас“., заяви Флао в своето изказване.

„Ние вярваме в същото – в настоящите условия, сътрудничеството на либералите на регионално, европейско и международно ниво е изключително ценно. Ние сме и оставаме проевропейска, отворена към света партия. За разлика от вижданията на бушуващия национализъм, ние не виждаме света като черен и бял, а ценим различията и пъстротата – защото в това е и красотата му“., добави Кючюк.

46A0A386 1DD5 46E7 86F6 2DA8CC340BDB

Въпроси на д-р Джевдет Чакъров по време на парламентарен контрол

Въпрос от народния представител д-р ДЖЕВДЕТ ИБРЯМ ЧАКЪРОВ относно възможностите за решаване на проблема с недостигащите общопрактикуващи лекари за т. нар. неблагоприятни практики по критериите на Националната здравноосигурителна каса.
 
 
 
Въпрос от народния представител д-р ДЖЕВДЕТ ИБРЯМ ЧАКЪРОВ относно необходимостта от предприемане на спешен и неотложен ремонт, реконструкция и рехабилитация на третокласен път "Юговски разклон - Лъки"/ III-861 (Бачково-Хвойна) - Югово - Лъки - Джурково - местност Здравец - местност - Момина вода - местност Рожен (Чепеларе-Соколовци) в община Лъки, област Пловдив до границата с област Смолян.
 
 
 
Въпрос от народния представител д-р ДЖЕВДЕТ ИБРЯМ ЧАКЪРОВ относно политиката за спиране на обезлюдяването в малките населени места
 
 
 
 
Въпрос от народния представител д-р ДЖЕВДЕТ ИБРЯМ ЧАКЪРОВ относно доизграждане на път III-8611 "Белица - Загражден" от км 10+430 до км 18+000
 
 
 
Въпрос от народния представител д-р ДЖЕВДЕТ ИБРЯМ ЧАКЪРОВ относно политиката за спиране на обезлюдяването в малките населени места
 
 
 
 
 
 
 

Група от ДПС Търговище посети Европейския парламент по покана на евродепутата Искра Михайлова

Група от Търговище посети Брюксел от 11 до 13 септември 2019г.  По време на посещението си в Европейския парламент, групата се запозна с работата на европейските институции и политиките на ЕС, ролята на парламента и начинът му на работа.

Разказвайки за новосъздадената група „Обнови Европа“, Искра Михайлова, която бе избрана за заместник-председател на парламентарната групата през юни с най-голям брой гласове, подчерта, че доверието към делегацията на ДПС се дължи както на работата на нейните представители в европарламента, така и на престижа на партията на международно ниво. “ДПС е част от групата на либералите откакто България има представители в ЕП. Ние имаме ясни принципи, ясни позиции и политика, диалогичен партньор сме и никога не сме се разминавали в позициите си тук, в Брюксел и в България.“, допълни тя. 

Участниците в посещението обсъдиха и важните събития от дневния ред на ЕС, свързани с номинациите и избора на нови членове на Комисията, както и работата на евродепутатите от Движението за права и свободи в сферата на енергетиката и иновациите, земеделието и транспорта.

Като част от програмата си, групата посети и културни и научни забележителности на Брюксел.

2

3

Кметът на Чорлу в Европарламента по покана на ДПС

Кметът на община Чорлу, Търция Ахмет Саръкурт посети Европейския парламент по покана на ДПС. Евродепутатите от Движението бяха домакини и на водената от Саръкурт делегация, в която участва и отговорника на ДПС за район „Тракия“, Гюнер Четин, който по настоящем е и заместник кмет на Чорлу. 

По време на визитата се проведоха срещи с координатора за Брюксел на Републиканска народна партия -  Кадер Севинч, с представители на Комитета на регионите, на Европейската служба за Външна дейност и на Европейската Комисия с ресор Турция, както и с постоянния представител на Република Турция за ЕС. Осъществени бяха и срещи с евродепутата Енгин Ероглу от немската делегация в група „Обнови Европа“, със заместник кмета на брюкселската община „Скаарбеек“ и с представители на медиите в Брюксел. 

"Искаме община Чорлу да се развива като европейски град. Представителите на ДПС в Европейския парламентще допринесат за културното, социално и икономическо развитие на града ни в тази насока", подчерта кметът на общината, който е и син на български изселник от Ябланово, област Сливен

Град Чорлу е разположен между Истанбул и границата на Република Турция с България и Гърция, и се радва на развиваща се икономика с оглед благоприятното си разположение, като в него функционират близо 1000 производствени предприятия. С население от 263 862 души, Чорлу e един от най - гъстонаселените градове в областта Текирдаг. Основната причина за разрастването на града и увеличаване на населението му е изселването на над 60 хиляди български турци по време на т.нар. "Възродителен процес" през 1989г.

IMG 1862

Представители на ДПС Кърджали посетиха Европейския парламент по покана на Илхан Кючюк

Посещението на групата в Брюксел съвпада сключов момент - денят, в който Европейската комисия обявява ресорите на комисарите 

По време на посещението участниците имаха възможността да се запознаят отблизо с работата на институциятаи да се срещнат с евродепутатите от ДПСВ Европейския парламент те бяха запознати с историята и функционирането на Европейския съюз, с парламентарните заседания, правомощията и политическата роля на ЕП, както и с работата на новосъздадената група „Обнови Европа“

Разказвайки за дейността на представителите на ДПС, Илхан Кючюкотбеляза, че „като национално отговорна делегация ние нито крещим високонито приемаме на сляпо всичко, а работим диалогично и конструктивно“.

Специална част от програмата на гостите включваше посещение в централата на партията OpenVLD - „Отворени фламандски либерал-демократи“, където те имаха възможност да участват в дискусия с АнемиНейтс-изявена дама в белгийската политика, бивш председател на Либералния интернационал, бивш председател на предшественика на европейската партия АЛДЕ - партия ЕЛДР и член на Европейския парламент в поредица от мандати, и да обсъдят предизвикателствата, пред които са изправени либералите в Европа. По време на срещата Илхан Кючюк благодари за дългогодишната и продължаваща подкрепа между ДПС и OpenVLD, а г-жа Нейтс изтъкна, че това е третата среща с български представители по инициатива на ДПС, и именно това постоянство изгражда устойчивите взаимоотношения между двете партии.

Посещението на групата от Кърджали съвпадна и с посещение на делегация от Чорлу, Турция, ръководена от кмета на града - г-н Ахмет Сaръкурт. В делегацията присъства и отговорника на ДПС за район „Тракия“, Гюнер Четин, който по настоящем е и заместник кмет на Чорлу.

Организирани бяха срещи на делегацията от Чорлу с координатора за Брюксел на Републиканска народна партия - г-жа Кадер Севинч, с представители на Комитета на регионите, на Европейката служба за Външна дейност и на Европейската Комисия с ресор Турция, кактои спостоянния представител на Република Турция за ЕС. Осъществени бяха и срещи с евродепутата Енгин Ероглуот немската делегация в група „Обнови Европа“, със заместник кмета на брюкселската община „Скаарбеек“ и спредставители на турскоговорящи медии в Брюксел. В края на посещението, делегацията имаше възможност да размени мнения с членове на партия АЛДЕ в рамките на събиране на партията.

IMG 4068

IMG 4081

footerimage21

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност