Събития

Станислав Анастасов: България има нужда от ДПС - за да растат нови поколения мъдри, толерантни, достойни и горди граждани

България има нужда от ДПС - за да растат нови поколения мъдри, толерантни, достойни и горди граждани. Това заяви зам.-председателят на ДПС Станислав Анастасов в поздрава си към ДПС за 32-я рожден ден на Движението. Ето посланията му:

ДПС и демокрация в България - 32 години по-късно

Преди 32 години д-р Ахмед Доган създава Движението за права и свободи с мисия:

синя стрелка 11да гарантира правата и свободите на малцинствата и всички български граждани;

синя стрелка 11да развие демокрацията и парламентаризма в България;

синя стрелка 11 да гарантира мира в родината ни, България и териториалната и цялост, както и мир на Балканите.

Вярата на учредителя на ДПС в била силна. Доказателство за това е решаващата роля на ДПС в българския преход, като само 14 години по-късно България става член на НАТО и след още 3 години член на общността на най-богатите и развити нации – Европейския съюз.

Какво е струвало това на д-р Ахмед Доган и стотиците хиляди депесари и техните семейства и близки – само те знаят.

Ние, депесарите, обаче знаем, без капка съмнение една универсална истина – всяко усилие, което е направило, прави и ще направи обществото и Родината ни по-силни, си струва.

Перифразирайки Апостола, 32 години времето е в нас и ние сме във времето.

Днес, 32 години по-късно, България и обществото й повече от всякога имат нужда от ДПС – за да живеем в Заедност, за да просперираме в общия ни дом, Европейския съюз и за да растат нови поколения мъдри, толерантни, достойни и горди граждани на Република България.

Честит празник!

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност