Събития

Хамид Хамид: Няма да допуснем задкулисието да провали парламента. Време е за стабилно управление!

Няма да допуснем задкулисието да провали следващия парламент. Защото ако на предишните избори около 70 процента от хората настояваха за редовно правителство, то сега техния брой е 99 процента. Това заяви членът на Централното оперативно бюро на ДПС и кандидат за депутат от Шумен Хамид Хамид в "Референдум" по БНТ.

Ситуацията е достатъчно тежка и по никакъв начин не трябва да се допуска трети провал, защото ще е фатален за демокрацията. А вина да стоим без редовен кабинет имат партиите, които заявиха, че искат да го правят, а после се провалиха като се скараха за постове, припомни той.

"Задкулисието си има свои цели и това най-вероятно е да няма кабинет, за да управляват със служебни правителства. Но останалите българи искат управление на редовен кабинет със стабилно мнозинство, за да излезе държавата от хаоса, за да се намери бързо решение с Ковид-кризата.

Мерките фатално закъсняваха, а провалът на служебното правителството е тотален. Това е игра с живота на българските граждани, което е недопустимо", заяви още Хамид Хамид.

Той добави, че избирателите дори питали дали освен популизъм няма и умисъл в това пика на четвъртата вълна да съвпадне точно с датата на провеждането на изборите.

"Разбира се, това е вече в сферата на загадките, но чуваме и такива въпроси", каза Хамид.

"ДПС е готово да участва в диалог - с разум, с програми, с предложения в реалната политика.
Ние ще приканим всички политически сили да се разделят с популизма, защото това ще е пагубно.

И няма как партии, които нямат никакви идеи, а правят политиката си на гърба на г-н Пеевски, да имат успех. Аз съм убеден, че и структурите ни във Велико Търново, и в Благоевградска област ще отговорят подобаващо на тези призиви. И г-н Пеевски ще получи огромна подкрепа в Старопрестолната столица", категоричен е Хамид Хамид.

Време е за стабилно управление и реална политика. Време е за единение. Време е за заедност. Време е България да има нов президент, който да обединява, а не да разединява нацията и това е Мустафа Карадайъ, каза още Хамид Хамид.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност