Събития

Делегацията на АЛДЕ пристигна в България

Групата е у нас, за да извършва наблюдение на провеждането предсрочните парламентарни и президентските избори

 Днес в страната пристигна делегацията на АЛДЕ, която ще извърши наблюдение на предстоящите избори. Ръководител на групата е Адриан Васкез Лазара, който е и председател на Комисията по правни въпроси в ЕП, а нейни членове са евродепутати и експерти от Европейския парламент.

 Очаква се делегацията на АЛДЕ да работи по наблюдение и анализ на въпроси, свързани с върховенството на закона и спазването на човешките права и свободи.

 Програмата на делегацията включва срещи с председателя на Български Хелзински Комитет Красимир Кънев, главния прокурор на Р България Иван Гешев, Симеон Василев – основател на Фондация „Глас“ и Яков Джераси, председател на Международна фондация "България". В програмата на делегацията е предвидено и посещение на гр. Кърджали.

 Делегацията на АЛДЕ ще даде пресконференция пред медиите на 06.11 (събота) от 14:00 часа в конферентната зала на хотел „Арпезос“, гр. Кърджали, където ще представи предварителните заключения от визитата си.

IMG cb9fba267f9394f8ac6c63b1ae36d202 V

 

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност