Новини ПИ 2021

Мустафа Карадайъ: Българските избиратели гласуваха за промяна

Българските избиратели гласуваха за промяна. Това каза лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ по време на пресконференция в централата на ДПС.

"Досега заедно гледахме анализите на екзитполове и видяхме общата оценка. Първо бих искал да поздравим всички избиратели в страната и в чужбина за активността, която проявиха на тези избори, дори в тези условия на пандемия. Заедно с това нещо бих искал да благодаря на всички избиратели, които гласуваха за ДПС и в страната, и в чужбина включително и в Република Турция, които подкрепиха и програмата за ускорено икономическо развитие на страната, която има ДПС. На следващо място бих искал да благодаря на всичките ни структури на партията на ДПС и на нашите активисти, които проведоха една много добра кампания в тези условия на пандемия. Нашата оценка за това, което видяхме по медиите за анализа на екзитпола на различните агенции е, че българските избиратели на тези избори, гласуваха за промяната", допълни още председателят на ДПС.

"Ние от ДПС също заложихме на промяна. Още при съставянето на нашите листи, а и в предизборната ни кампания. Нашият прочит на общата оценка на база екзитпола е, че българските избиратели гласуваха за промяна", заяви още Карадайъ.

"Анализаторите стъпват върху аритметиката. В ДПС няма да правим анализ на анализаторите, ще чакаме окончателните резултата", подчерта Карадайъ.

Той обърна внимание, че в Движението от четири години говорят за необходимостта от нормалност в политиката и от възстановяване на демокрацията

Печат Е-мейл

Мустафа Карадайъ: Да преобразим България и да я върнем на младите хора

Мустафа Карадайъ заедно с екипа си  посети община Белица  и община Гърмен за да даде мощната си подкрепа за кандидатите за народни представители за област Благоевград. Водач на листата в областта е зам.-председателят на ДПС Халил Летифов, втори е зам.-председателят Йордан Цонев, а трети Елхан Кълков.

 В своето изказване председателят на ДПС Мустафа Карадайъ припомни думите на почетния председател д-р Ахмед Доган, който тогава предупреди, че „най-страшното нещо е мутризация на политиката“.

 Той сподели, че през последните години се наблюдават две основни явления и заяви „Последните 11 години има „мутрзизация“ на политиката в България“. При мутризацията има погазване на Законите и Конституцията, погазване на демокрацията. При ‚мутризацията“ има разрухата на държавността, разруха на държавата, разрухата  на демокрацията в нашата страна.“каза още Карадайъ.

 И второто „гербереизация на държавните структури“. ”И тук в Белица го виждаме“, каза Карадайъ и допълни „лесничейството – партиен офис на ГЕРБ, училищата – партийни офис на ГЕРБ, болници – партийни офиси на ГЕРБ. И опитват се  да превърнат държавните структури в партийни офиси на ГЕРБ. Позор! Това може да се получи само в мутренската държава, защото в училището са нашите деца , в училището е нашето бъдеще, бъдещето на нашата Родина и никой няма право да партизира българското училище.  Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ призова „С номер 9 нека да освободим лесничеите, да освободим полицаите, да освободим учителите от мутренския ботуш на ГЕРБ.“

 И продължи „с номер 9 да кажем на стоп на мутризацията на политиката и на герберизацията на държавния апарат“.

 В своето емоционално изказване Карадайъ се обърна с призив  „Да преобразим България, да я върнем на младите хора, да я направят такава каквато я искат. Нека на 4-ти април с номер 9 да изчистим България съобразно Зеления пакт от модела на ГЕРБ.“

Печат Е-мейл

Декларация от Областния съвет на ДПС Силистра

Борбата за власт на политическите опоненти на ДПС в настоящата предизборна кампания освен, че се изроди в истинска гражданска война, започна и прилагането на активни мероприятия.
Днес, 31 март, срещу екипа на ДПС, ангажиран с предизборната кампания в област Силистра се разигра истинско активно мероприятие, от типа на тези, които се прилагаха срещу нас, другите, в периода на тоталитаризма.
Медии от региона ни предоставиха "Отворено писмо - Сигнал", адресирано до директора на ОД на МВР - Силистра, което те са получили от неизвестен подател. Въпросното писмо-сигнал е подадено уж от нашия активист и общински съветник от ДПС в Общинския съвет в Дулово Тунчай Акиф.
В предоставения ни от медиите документ, е написано, че Тунчай Акиф, като общински съветник от групата на ДПС в Общинския съвет в Дулово, подава въпросния сигнал, защото от месеци местното ръководство на ДПС кара всички общински съветници от Движението да даряват месечните си възнаграждения с уверението, че те ще се използват за рекламни материали за настоящата предизборната кампания.
Според написаното в писмото-сигнал тези пари обаче, както и парите от членския внос в ДПС се използвали за купуване на гласове по селата в Дулово от медицинските лица в линейката, предоставена от водача на листата с кандидат-депутатите на ДПС в област Силистра доц. д-р Джевдет Чакъров, дм. Според текста хората отивали за преглед, а после си тръгвали с бюлетината на ДПС и пари в джоба.
Тунчай Акиф категорично отрече той да е подател на описаното въпросното "Отворено писмо - Сигнал", нито да го е подписвал. В тази връзка искаме да напомним, че в момента общинските съветници от Общинския съвет в дулово не получават възнаграждения, защото няма одобрен бюджет на община Дулово.
Тунчай Акиф подаде сигнал до директора на ОД на МВР - Силистра за съставен неистински официален докумен или подправяне на документ - престъпление по чл.308 ал.1 или подправка на документ - престъпление по чл. 309 ал.1, връзка с чл 310 ал.1 от НК, при положение, че деянието е извършено от длъжностно лице.
Той настоя да се извърши проверка, да се издири съставителят на неистинския документ и да му бъде потърсена съответната законова отговорност.
Водачът на листата на ДПС доц. д-р Джевдет Чакъров, дм, от своя страна също подаде сигнал до директора на ОД на МВР - Силистра и до Районна прокуратура - Силистра, като подчерта, че е осигурил линейка, която чрез дарения е оборудвана, а нейният екип - лекар и медицинска сестра, работят на доброволни начала. Доц. д-р Чакъров осигури линейката след като от хората от региона получи молби да им съдейства за извършване на различни прегледи, тъй като от години не са имали възможност да си правят такива. В сигнала си доц. д-р Чакъров категорично заяви, че в линейката се извършват единствено медицински прегледи, не се прави предизборна агитация, прегледите са безплатни и пари на хората не се раздават. Във връзка с това подаденият от него сигнал е за клевета - престъпление по чл. 147 от НК, във връзка със чл. 148, ал 2, връзка ал. 1 от НК. С настоящето заявявам, че не съм извършвал и не съм подбуждал към престъпления против политическите права на гражданите. Той настоя да бъде извършена проверка, да бъдат издирени авторите на клеветата и да им бъде потърсена съответната законова отговорност.
Днес линейката е била Правда и са се извършвали медицински прегледи на граждани, потърсили за това линейката и медицинския екип, екип на "Икономическа полиция" на ОД на МВР е пристигнал внезапно, за да извърши проверка по подаден сигнал за купуване на гласове. След проверката никъде не са били намерени никакви агитационни материали на ДПС, нито пари.
Категорично заявяваме, че нито физическите нападения над наши активисти, нито хулиганските и вандалски прояви срещу нас от наши опоненти, каквито бяха извършени в различни части на страната през последните дни, нито прилаганите активни мероприятия ще ни уплашат и ще ни спрат да отстояваме завета на нашия почетен председател и създател на ДПС д-р Ахмед Доган - за единство на нацията, за заедност. Защитата на правата и свободите на гражданите за нас не е лозунг, а кауза! Затова хората ни гласуват доверие.
На това, с което ни атакуват нашите опоненти, ние противопоставяме единствено нашата програма за ненасилие и стабилност на България, за възстановяване на държавността и за постигане на просперитет на страната ни и европейски стандарт на живот на всички български граждани.

Печат Е-мейл

Мустафа Карадайъ: Рестарт на държавността, за да има икономическо развитие в нашата страна

Екипът на Централния лъч на ДПС подкрепи кандидатите за народни представители от област Благоевград и партийните структури на ДПС в община Сатовча, община Гърмен и община Хаджидимово. Водач на листата в областта е зам.-председателят на ДПС Халил Летифов, втори е зам.-председателят Йордан Цонев, а трети Елхан Кълков.

„Рестарт на държавността,  за да има икономическо развитие в нашата страна“, с тези думи се обърна лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ към  партийните структури в Абланица.

Той продължи  „Първо трябва държавните органи и  институции  да функционират съгласно законите и Конституцията на страната, за да възстановим нормалността, държавността и демокрацията в нашата Родина. Единствено и само ние имаме Програма за ускорено икономическо развитие на страна,  но за това трябва да има рестарт на държавата.“

 Карадайъ призова партийните структури да не се допускат същите грешки от 2014 г, защото резултата от тези грешки е „6000 недействителни гласа и вместо 3-ма народни представители, ДПС имам един.“ припомни той

Карадайъ бе категоричен, че „Не омразата трябва да бъде в основата на политиката, напротив в основата трябва да бъде заедността и добруването, за да се развива програмата ни за ускорено икономическо развитие в нашата страна, за да има достойно бъдеще за нашите и деца и внуци в нашата Родина.“

 Той призова „С разум, информирани, с душа и сърце, на предстоящите избори, спазвайки всички правила за защита на нашето здраве и живот от Ковид, всички до един  да гласуваме за достойното бъдеще  и ускореното икономическо развитие на България с номер 9”

Печат Е-мейл

Йордан Цонев към Дариткова: За 8 години ДПС върна 16 млрд. лв, за 11 години ГЕРБ взе нов дълг 20 млрд. лв.

Зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев разясни от Чеперале  сегашното фанансово положение на държавата, отговаряйки на доскорошния председател на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова.

Ето какво казва икономическият и финансов експерт на Движението за права и свободи и дългогодишен председател на бюджетната комисия към няколко парламента Йордан Цонев: "От Чепеларе бяхме приятно изненадани – д-р Дариткова от ГЕРБ ни поднесе финансова информация. Вие сега вероятно очаквате аз да Ви запозная с някой медицински проблем, но ще се въздържа. Просто ще помогна на д-р Дариткова по темата финансова стабилност. Защото това беше темата на лекцията ѝ от Чепеларе.

„Втори сме по най-нисък дълг спрямо БВП – 23,2 %, приели са ни в чакалнята на Еврозоната. Това са доказателства, че политиката на ГЕРБ поддържа финансовата стабилност.“, казва д-р Дариткова.

Сега ще поясня колко разбира от фаннаси д-р Дариткова: "Когато ГЕРБ дойде на власт през 2009 г. – бяхме първи по най-нисък дълг – нетен дълг 3,8% от БВП, сега сме 3-ти. (не 2-ри, както твърди д-р Дариткова)

Има разлика между 3,8 и 23,2 %, нали!

В абсолютно изражение това са повече от 20 млрд. нов дълг.

Колкото до приемането ни в чакалнята на Еврозоната, да кажа на д-р Дариткова, че това фактически се случи с акта на въвеждане на валутния борд, когато левът беше фиксиран към еврото и не е заслуга на ГЕРБ.

Впрочем за да не сме голословни, ето още някои икономически показатели за сравнение – ДПС участва във властта в коалиционен формат от 2001 до 2009 г., ГЕРБ с едногодишно прекъсване от 2009 -2020 г.:

- БВП:

През 2001 – 2009 г. за 8 години управление с участието на ДПС - увеличението на БВП е с 260%

През 2009 -2020 г., за 11 години управление на ГЕРБ, увеличението на БВП е само 160% !

- Инвестиции:

За периода  2001-2009 – чуждестранните инвестиции у нас са в размер на 34,4 млрд. евро – за 8 години!

За периода на ГЕРБ - 2009-2020 – чуждестранните инвестции се сриват наполовина - до 15,4 млрд. евро – за 11 години!

- Дълг:

За 8 години участие в управлението на страната ДПС върна 16 млрд. лв.

За 11 години на власт ГЕРБ взе нов дълг от 20 млрд. лв.!"

Припомняме, че преди два дни д-р Даниела Дариткова заяви в Чепеларе: "България е втора в ЕС по най-ниско ниво на държавния дълг. 23,2% от БВП е дългът на страната ни. Спазваме критериите от Маастрихт, които позволяват 60% дълг. За сравнение, дългът на Италия и Испания клонят към 100%." 

Тя уточни, че през последната година действително дългът на България се увеличи с 3,1%, защото трябваше да се подпомагат затворените бизнеси, да се увеличат социалните плащания. Дариткова подчерта, че се подпомагат лекарите на първа линия, пенсионерите, лечебните заведения.

По думите ѝ от ГЕРБ винаги са държали на финансовата стабилност. "Показателно е, че миналата година бяхме приети в чакалнята на Еврозоната и в Банковия съюз. Това гарантира стабилна финансова система и невъзможност да се стига до банкрути и фалити на банки", подчерта тя.

("Епицентър"; 29.03.2021г.)

Печат Е-мейл

  • 1
  • 2

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност