number17

Събития

Делегация на АЛДЕ ще извършва наблюдение на предсрочните избори в България през ноември

„Делегация на АЛДЕ ще извършва наблюдение на предсрочните избори в България през ноември.“  Това съобщи председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на брифинг пред журналисти в Брюксел, където беше на тридневно посещение. Предложението бе направено от Адриан Васкез Лазара, евродепутат (Ciudadanos), председател на Комисията по правни въпроси по време на срещата с председателя на ДПС Мустафа Карадайъ  и евродепутатите от ДПС/Обнови Европа. Адриан Лазара изрази сериозно притеснение, във връзка със случващото се в България и репресиите върху свободната воля на българските граждани. В хода на дискусията участниците в срещата решиха темата за нарушаването на гражданските и малцинствени права да бъде поставена на предстоящата среща на министрите на правосъдието на ЕС. 

В рамките на своето посещение председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, заедно с евродепутатите от ДПС – Илхан Кючюк, Искра Михайлова и Атидже Алиева-Вели се срещнаха с евродепутати, комисари и български граждани, живеещи в Брюксел.

Част от срещите бяха с комисаря по управление при кризи в комисията „фон дер Лайен“ Янез Ленарчич, Хилде Ваутманс, председател на Европейския либерален форум, Ги Верхофщадт, съпредседател на Изпълнителния съвет на Конференцията,  председателя на "Обнови Европа" Дачиан Чолош, Ханс Фийлбриеф, държавен секретар по финансите на Кралство Нидерландия, Малик Азмани, ръководител на делегацията на VVD в ЕП и Ленарт Салеминк, международен секретар на VVD.

 

Печат Е-мейл

footerimage21

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност