slogan21

Събития

Мустафа Карадайъ: Датата 11 юли е като всички други, въпросът е оттук нататък какво ще произвежда ЦИК като продукт

Датата 11 юли е като всички други, въпросът е оттук нататък какво ще произвежда ЦИК като продукт. Това каза пред журналисти лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ след консултациите при президента за състава на Централната избирателна комисия.

„Не бих могъл да гадая защо другите парламентарни групи не са предложили кандидатури за председател на ЦИК. Ние така сме преценили, така сме обсъдили, такова е решението на ръководството на ДПС. С оглед на това предложихме досегашните ни членове в ЦИК на същите позиции, които заемат от много дълги години. Имаше възможност за предложения. Имаше едно за председател на ЦИК. Въпросът е оттук нататък какво ще произвежда като продукт ЦИК. Ние се надяваме да има доверие в решенията на ЦИК и в крайна сметка и в изборните резултати. Не коментирахме това предложение, защото в последните няколко години виждаме как ЦИК е взимала решения в явно нарушение на закона“, коментира Карадайъ.

По думите му датата 11 юли е като всички други дати. „Нека да видим, нека да се насрочат изборите. Има съответни срокове, които зависят конкретно от датата, на която ще бъдат изборите. Следва организацията на целия изборен процес. Явно политическите партии са заложили на опита, а той е необходим. Опитът е нужен, аз съм бил в ЦИК и знам“, каза още той.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност