Събития

Български граждани, живеещи в Белгия с благодарствено писмо до евродепутатите от ДПС

Илхан Кючюк, Искра Михайлова и Атидже Алиева-Вели са инициирали създаването на курс по български език за деца от 8 до 15г.

Родители изпратиха благодарствено писмо до евродепутатите от ДПС - Илхан Кючюк, Искра Михайлова и Атидже Алиева-Вели, във връзка с тяхното съдействие за създаване на курс по бълграски език за децата, живеещи в Брюксел.

В писмото се казва, че чрез работата си и радушното приемане на идеята, тримата евродепутати са дали възможност на децата да изучават родния език.

„Постигнахме дух на единност, дух на заедност , успяхме да съживим човешките взаимотношения, нрави и традиции. Искрено Ви благодарим за проявеното разбиране”, пишат родителите в писмото.

По-рано днес, в своя фейсбук профил, евродепутатът Илхан Кючюк публикува благодарственото слово на родителите и написа:

"Дайте на хората криле, за да летят, корени, за да се върнат и причини, за да останат! ", водени от тази мисъл, заедно с моите колеги Искра Михайлова и Атидже Алиева-Вели, с голямо удоволствие работихме по този въпрос. Скъпи родители, вие ни дадохте идеята, а ние я приехме радушно и направихме всичко по силите си, за да я реализираме. Защо? Защото е важно, където и да се намираме по света да знаем езика си и да помним корените си! ”

Тримата евродепутати имат опит с подобни инициативи и са отворени за реализиране на идеите и инициативите на гражданите.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност