slogan21

Събития

Мустафа Карадайъ: Тези избори ще определят посоката за развитие на България

„Тези избори ще определят посоката за развитие на България доколко ускорено и догонващо ще се развива страната или ще продължаваме да затъваме. За да се развиваме ускорено и догонващо обаче има една задължителна предпоставка, а тя е да възстановим нормалността, да възстановим демокрацията, за да възстановим държавността и авторитета на органите и институциите в държавата“, това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на брифинг след като ДПС внесе документи в ЦИК за регистрация за участие на предстоящите парламентарни избори на 4 април.

 Той определи предстоящите избори като едни от най-важните след 1989 година и допълни, че основна цел на ДПС е да постигне добър резултат, за да възстанови нормалността в политиката и демокрацията в страната. Тъй като оценката на ДПС  за състоянието на демокрацията в България и начина на правене на политика към настоящия момент не е много добра.

 Карадайъ припомни, че ДПС има ясна Програма за ускорено и догонващо развитие на страната. И допълни, че „последните 4-5 години  повтаряме нашите приоритети и сме призовавали всички отговорни политически сили да седнем на  масата  и на базата на партийните ни приоритети, да определим приоритетите на страната. За съжаление това не се случи, но за наша гордост виждаме, че нашите приоритети  са вече приоритети на ЕС и ние като част от ЕС  ще трябва да ги реализираме и в България. Така че всеки един, който носи отговорността да се развива ускорено и догонващо България, и споделя и европейските приоритети е потенциален партньор на ДПС“.   

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност