Събития

Мустафа Карадайъ по повод 31-та годишнина на ДПС: Първи осъзнахме силата на заедността и силата на справедливите искания

"Първи осъзнахме силата на заедността, силата на справедливите искания и така вече повече от 30 години вървим със знамето на ДПС", с тези думи председателят на ДПС поздрави всички депесари по повод 31-та годишнина на партията.

„Днешната годишнина е и повод да се преклоним пред паметта на всички онези, които проправиха пътя на демокрацията, пред паметта на всички, които участваха в създаването на ДПС, написа Карадайъ в официалната си страница във фейсбук. Лидерът на ДПС отправи и специални благодарности към Почетния председател д-р Ахмед Доган, както и към всички учредители на Движението. „С благодарност се обръщаме към създателя на ДПС д-р Ахмед Доган и всички първи участници в полагането на основите, пожелаваме им много здраве и нови успехи по Пътя.“

На днешната дата 1990 г.  в гр. Варна се основа Движението за права и свободи, чийто лидер става д-р Ахмед Доган. Учредителната конференция е насрочена на 26 март същата година. В учредителни­те документи основате­лите записват приорите­тите: "постигане на раз­бирателство, единство и сътрудничество на бъл­гарските граждани, за­читане правата и свобо­дите на всички общнос­ти в страната, осигурява­не правата и свободите на етнически, религиоз­ни и културни общности, недопускане на етническа и религиозна омраза и дискриминация".

Ето и целия поздрав на  Мустафа Карадайъ по повод 31-я рожден ден на Движението.

Скъпи депесари,

Скъпи приятели!

Днес ДПС навършва 31 години. ​За мен е чест и привилегия да ви поздравя с годишнината и да ви пожелая винаги да сме заедно в общата ни мисия да пазим мира и демокрацията, да гарантираме правата и свободите на всички български граждани, да бъдем равноправни в Европа и света. Нашето самочувствие не се основава само на годините и на успехите ни във времето. Ние черпим самочувствието си най-вече от това, че още в тоталитарната епоха осъзнахме, че заедно можем да се изправим срещу държавната машина в името на своите имена и на свободата да изповядваме религията си. Не се уплашихме от оръжията, защото правата и свободите на човек и неговото   достойнство са по-силни от всичко. Първи осъзнахме силата на заедността, силата на справедливите искания и така вече повече от 30 години вървим със знамето на ДПС.

Днешната годишнина е и повод да се преклоним пред паметта на всички онези, които проправиха пътя на демокрацията, пред паметта на всички, които участваха в създаването на ДПС. С благодарност се обръщаме към създателя на ДПС д-р Ахмед Доган и всички първи участници в полагането на основите, пожелаваме им много здраве и нови успехи по Пътя.

Днес, когато сме изправени пред най-голямото предизвикателство пред човечеството за последните години, ние отново призоваваме за обединение на всички усилия, защото само така можем да се справим в борбата срещу Ковид-19.

Скъпи депесари,

Скъпи приятели,

На вас и на вашите близки от сърце желая здраве и късмет, благополучие и просперитет! Да не забравяме, че най-ярко светят онези звезди, които осветяват пътя на другите. Да бъдем силни в заедността и никога да не губим вярата, че заедно можем да се справим с всички трудности и изпитания!

Честит празник!

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност