Събития

ДПС положи венци и цветя пред паметните плочи на жертвите от декемврийските събития през 1984 година

ДПС почете паметта на жертвите от т. нар. "възродителен процес" през 1984г. в ардинското село Млечно. Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ заедно с народни представители и членове на ЦС положиха венци и цветя пред чешмата-паметник в селото.

При добра организация, съобразена с противоепидемичните мерки, отбелязването на декемврийските събития запозна с полагане на венци и цветя  пред чешмата-паметник, издигнат в памет на жертвите от първия протестен митинг срещу т.нар. „възродителен процес“ в ардинското село Млечино. Тук на 24 декември 1984 година се организира първият мирен протестен митинг срещу т. нар. „възродителен процес“.

Представители на Главното Мюфтийство направиха молитва в памет на жертвите от т.нар. „възродителен процес“. Духовниците отслужиха и специална молитва-изцеление за продължаващата епидемиологична обстановка, както в страната, така и в целия свят. 

По-късно венци и цветя бяха поставени и пред паметните плочи на жертвите на т. нар. „Възродителен процес“ в момчилградските села Горско Дюлево, Ауста, Нановица, Равен и Груево пред паметните плочи на жертвите на т. нар. „възродителен процес“. 

В село Горско Дюлево бе почетена паметта на Мустафа Юмер, в Ауста на Алиосман Али, в Нановица на Юсуф Халилибрахим, в Равен на Мюмюн Ахад, а в Груево на Абдулазис Бекир, Мустафа Али и Мустафа Ибрахим. Молитви в тяхна памет и в памет на всички жертви на т. нар.  „възродителния процес“ бяха отправени от бившия главен мюфтия Фикри Сали.

На възпоменанието присъстваха още Ерман Топчу-съветник в Посолството на Р Турция в София, Хюсеин Ергани-генералният консул на Р Турция в Пловдив, Ахмед Хасанов-зам.-главен мюфтия на България, Джелал Фаик-главен секретар на Мюсюлманско изповедание, районните мюфтии на Кърджали и Хасково - Бейхан Мехмед и Басри Еминефeнди и общински кметове на ДПС.
ДПС отложи традиционните възпоменателни митинги  поради забраната за провеждането на масови мероприятия като част от противоепидемичните мерки  в страната заради коронавируса.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност