slogan21

Събития

ДПС пред националния културен храм в Разград: Никой не може да раздели нашето общество, религията е за да обединява хората, а не да ги разделя

ДПС организира митинг преди официалната церемония по повод откриването на реставрационните дейности на разградската джамия „Магбул Ибрахим паша“, която бе съпроводена с молитва за здраве и благополучие.

Днес пред храма, обявен за паметник на културата, намиращ се в центъра на областния град официално изявление по повод стартирането на дългоочаквания ремонт направи зам.-председателят на ДПС Ахмед Ахмедов, който отбеляза, че един от най-красивите образци на класическата османска архитектура „вече повече от 60 години е затворен благодарение на един тоталитарен режим. Днес ние ставаме свидетели на един катарзис, като хората, които я затвориха навремето, имат честта и смелостта да я открият, за което ние ги приветстваме."

„Днес е важен ден за всички нас, защото нашето поколение се надяваме да остави един работещ храм. Ние като общност не може да избягаме от нашите символи и сме длъжни винаги да ги съхраняваме", каза още разградският депутат.

Този национален паметник на културата ще се реставрира благодарение на спогодбата между Република Турция и Република България – както Желязната църква в Истанбул и в България нашата „Магбул Ибрахим паша“ джамия, обясни Ахмедов.

"Нека да не забравяме кои сме и защо сме дошли и нека да продължаваме да бъдем пазители на нашата държава!“, подчерта разградският депутат Ахмед Ахмедов пред насъбралите се в центъра на града.

"Никой не може да раздели нашето общество, религията е за да обединява хората , а не да ги разделя, бе категоричен Ахмедов. Днес властимащите не спазват протокола на държавата или забравиха какво е това Държава и какво значи държавност. На официалната церемония не са поканени депутатите от ДПС. Явно ние не сме част от тази общност. Защото в протокола виждаме министър, депутат от управляващата партия, а от ДПС никой не е поканен", поясни той.

Днешното дело не е плод само на един човек, това е един много дълъг период от време, в който са участвали всички от всички политически сили. Тази спогодба е междудържавнически контракт, тя не е подписана с определени партии. Не поставяме под съмнение останалите в протокола, протокола е само за някои, които си мислят че са държавници – това e важно да се опреш до душите на хората, да си с хората", заяви още зам.-председателят на ДПС.

„Храмът трябва да е действащ“, обяви още той. Ахмедов поясни, че на площада не са се събрали само симпатизанти на ДПС, а присъстват хора които не подкрепят политическото разделение.

На събитието присъстваха още народните представители д-р Хасан Адемов, Ихсан Хаккъ и Елхан Кълков, областният председател на ДПС  Севгин Шукри, общински кметове от областта, кметове на населени места в Разградско, общински, местни и младежки председатели на ДПС от областта, общински съветници и жители на Разград.

По-късно през деня от името на Централния съвет на ДПС бе даден курбан по повод старта на реставрацията на джамията "Магбул Ибрахим паша".

razgrad2

razgrad 3

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност