Регионални

Кърджали и Истанбул ще си сътрудничат в проектирането на зелени ареали с парково оборудване

Кърджали и Истанбул ще си сътрудничат в проектирането на зелени ареали с парково оборудване. Това стана ясно след срещата на зам.-председателя на Националното сдружение на общините в Република България и кмет на Кърджали д-р инж. Хасан Азис с кмета на Голямата Истанбулска община Екрем Имамоглу. Разговорът им се състоя в кулоарите на Срещата на върха на Мрежата на балканските градове В-40, която се провежда в Атина.

Атина11

България се представлява от кметовете на Кърджали, София, Пловдив, Бургас, Белица, Карнобат, Велико Търново, Димитровград и изпълнителния директор на НСОРБ Силвия Георгиева.

Във форума в гръцката столица участват около 80 кметове на общини от Балканите.

Продължаваме и съвместните проекти с община Истанбул по Smart City, заяви още Хасан Азис.

Атина13

С Имамоглу сме съучредители и съоснователи на Мрежата, а днес се договорихме националните сдружения на общините в съответните страни да играят по-активна роля като координиращи звена между общините и В-40. Договорихме се и да работим съвместно по проекти за оползотворяване на битови и промишлени отпадъци, съобщи д-р Азис.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност