Регионални

Кметът на Белица се срещна с колеги от 11 държави във форум на В40 в Атина

Кметът на община Белица Радослав Ревански участва в срещата на върха на Мрежата на балканските градове В40, която се провежда в Атина от 22 до 24 януари 2023 г. Поканата за работната среща е от кмета на община Атина Костас Бакоянис.

Атина

България се представлява от кметовете на София, Пловдив, Бургас, Кърджали, Белица, Карнобат, Велико Търново, Димитровград и изпълнителния директор на НСОРБ Силвия Георгиева.

Атина3

Във форума в гръцката столица участват около 80 кметове на общини от Балканите. Програмата предвижда отчет за дейността за една година от учредяването на Мрежата. Ще бъдат приети Стратегически документ за градска дипломация и План на Мрежата.

По време на срещата се очаква градоначалникът на Белица да проведе двустранни срещи с кметовете на Атина и Истанбул.

Атина1

„B40 е организация, която събира общините от Балканите и се радвам, че Белица, макар и малка община, може да бъде рамо до рамо графове като Истанбул, Атина, Тирана. Убеден съм, че чрез тази организация на Балканите можем да спомагаме за сближаването на градовете и народите от съответните държави. Въпреки историческите наслагвания от противопоставянето и войните, дори тук на Балканите тази инициатива ще спомага за поддържане и отстояване на демократичните принципи и идеали, защото виждаме, че демокрацията не е нещо извоювано завинаги, а трябва да се отстоява постоянно“, заяви кметът Радослав Ревански.

Организацията на балканските градове, която обединява общини от 11 държави, беше създадена през 2021 г. по инициатива на кмета на Голямата Истанбулска община Екрем Имамоглу.

Учредители са кметовете на Истанбул, Белград, Атина, Сараево, Солун, Подгорица, Кърджали, Котор, Сплит, Лакташи, Дубровник, Тирана, Дурас, Скопие, Патра, Къркарлери, Шкодра, Одрин, Текирдаг, Трикала, Пула и представители на общините Констанца, Чанаккале, Прищина и Призрен.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност