Регионални

Доц. д-р Джевдет Чакъров помага на шофьори от Дулово да се пенсионират

Граждани от Дулово и други общини в Силистренско поставиха пред народния представител от ДПС доц. д-р Джевдет Чакъров въпроси, свързани с проблеми при пенсионирането си, които им създават от НОИ. Те разговаряха с него в приемната му, която миналата неделя беше организирана в Дулово.

За проблемите си основно споделиха шофьори, които са втора категория труд и са подали документи за пенсиониране. Те са работили на трудови договори с коректно плащани данъци и осигуровки, с каквато информация разполагат в НОИ. Сега обаче служители в осигурителния институт им искали пътни листове, тахошайби от тахографите с информация за курсовете и работните им часове, ревизионни актове и т.н. за десет години назад.

Пред доц. д-р Чакъров те споделиха, че по закон подобни документи не се съхраняват за толкова дълъг период назад във времето,  унищожени са и сега заради липсата им не ги пенсионират.

Народният представител се ангажира да представи въпросите на хората пред служебния министър на труда и социалната политика.

 

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност