Регионални

ДПС-Ардино поднесе венци пред паметните плочи на първата съпротива срещу тоталитарния режим в Башево и Горно Прахово

Общинският съвет на ДПС-Ардино поднесе венци пред паметните плочи на първата мирна съпротива срещу тоталитарния комунистически режим в с. Башево и с. Горно Прахово.  Тук на 23 декември 1984 година започват организациите за първия протестен митинг срещу насилствената смяна на имената на турското и мюсюлманско население в Република България. Запалва се искрата, с която пламва огънят срещу опита за асимилaция на турското население у нас. 

IMG 8278

На събитието присъстваха кметът на община Ардино инж. Изет Шабан, председателят на Общинския съвет на ДПС-Ардино Шахин Байрамов, зам.-председателят на Младежко ДПС Нилгюн Исмаил, председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям, председателят на Женското дружество на ДПС-Ардино Зюлфие Ибрямова и председателят на Младежко ДПС-Ардино Реджеб Шакиров. Тук бяха още Реджеб Ташчъ, един от организаторите на протестния митинг, кметове на населени места, общински съветници от района и граждани.

Местни духовници отслужиха молитва (дуа) за всички жертви на т.нар. „Възродителен процес“.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност