glasuvay13

Регионални

Илхан Кючюк за побратимяването на Белица и Чаир: Ще се засили сътрудничеството и добросъседството

Лидерът на европейските либерали Илхан Кючюк побратими общините Белица и Чаир, Скопие. Споразумението бе направено вчера между кметовете на двете общини, когато евродепутатът посети Скопие, за да вземе участие в конференцията на Либерално-демократическата партия (ЛДП) в Северна Македония.

Кметовете на Белица Радослав Ревански и на Чаир Висар Ганиу бяха единодушни, че полагането на основите на едно бъдещо сътрудничество ще доведе до подобряване на благосъстоянието на общините Белица и Чаир и ще засили културното взаимодействие и добросъседството. В знак на сплотяване Ревански и Ганиу си размениха сувенири, характерни за двете общини.

В изказването си пред участниците в конференцията, лидерът на АЛДЕ заяви, че за либералите в ЕС е важно разширяването да продължи, това може да допринесе за страни като Република Северна Македония да трансформират своите общества и икономики. По думите му е радостно, че Северна Македония бележи стабилност по отношение на вътрешните реформи, защото те са от полза за цялата държава и бъдещите поколения. Според Кючюк Северна Македония демонстрира най-добрия демократичен преход в региона на Западните Балкани.

След конференцията Кючюк се срещна и с премиера на Северна Македония Димитър Ковачевски. Двамата обсъдиха пътя на страната към ЕС и предизвикателствата, които стоят пред България и Северна Македония за преодоляване на различията и фокусиране в икономическото и социалното развитие. Кючюк бе категоричен, че отправна точка трябва да са евроинтеграцията, разширяването на ЕС и споделеното бъдеще на двата народа в един общ Съюз.

Печат Е-мейл

footerimage21

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност