glasuvay13

Регионални

Белица се сприятели с община Чаир в Скопие

Община Белица се сприятели с община Чаир, Скопие, Р Северна Македония.

Вчера имах честта и удоволствието да положим основите за едно бъдещо сътрудничество с водещата община в Скопие Чаир. Заедно с колегата Висар Ганиу се разбрахме да кандидатстваме по европейски проекти и програми, които да водят до подобряване на благосъстоянието на общините Белица и Чаир, да засилим културното взаимодействие и да докажем на практика, че народите от двете държави се уважават, разбират и че евроатлантическия път на развитие на Балканите е без алтернатива, коментира кметът на Белица Радослав Ревански.

Белица2

Сплотяването между двете общини стана благодарение на президента на Европейските либерали и еврoдепутат от ДПС Илхан Кючюк, който е и докладчик на Европарламента за Северна Македония.

Белица3

Както в България, така и в Северна Македония кметовете настояваме за по-голяма децентрализация на финансови средства и ресурси от централната власт към обшините, допълни Ревански.

Белица4

В края на ползотворния работен ден имахме и приятелска неформална среща с министър -председателят на Северна Македония Димитър Ковачевски, съобщи още кметът на Белица и благодари за топлото посрещане.

Печат Е-мейл

footerimage21

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност