Регионални

Депутатът от ДПС Адлен Шевкед с приемен ден в Черноочене

Народният представител от кърджалийската листа на Движение за права и свободи Адлен Шевкед проведе изнесен приемен ден в офиса на ДПС в Черноочене.

На срещата присъстваха Председателят на Общинския съвет и на общинското ръководство на ДПС Бедрие Газиюмер, Кметът на Община Черноочене Айдън Осман, кметовете и кметските наместници на населени места и други.

Проблеми на земеделските производители и животновъдите, неуредици при осигуряването на майките бяха част от основните теми, които присъстващите поставиха пред народния представител от ДПС.

Тя разясни за идеята на ДПС за връщане гласуването с хартиена бюлетина. Дефектите на преброяването при субективния фактор ще се елиминират с машинно броене. Това искаме и ние, обяви народният представител.

Адлен Шевкед представи и внесения от Парламентарната група на ДПС Законопроект за изменение и допълнение на Кодекса за социално осигуряване, който да признава периодът на задължителната наборната военна служба за „действителен стаж“. Отнася се за лицата които придобиват право на пенсия при навършване на възраст 65 години и 10 месеца за жените и мъжете и най-малко 15 години действителен осигурителен стаж.

От 31 декември 2016 г. възрастта се увеличава от първия ден на всяка следваща календарна година с по 2 месеца до достигане на 67-годишна възраст.

Към настоящия момент некореспондирането на тълкуванието и практиката на административните органи и на Административните съдилища налага решението на този въпрос, чрез законодателна инициатива възприемаща подхода на Административните съдилища.

По-лесно финансиране и по-бърза реализация на иновативни проекти. Реализация на инвестициите с активната помощ на общинските и държавни органи на всички фази на инвестиционния процес и отстояване приоритетите на малкия и среден бизнес, също са сред основните ни задачи, каза Адлен Шевкед.

Това е поредната среща с избиратели от региона и първата в рамките на 48-мото Народно събрание. Като парламентарна група виждаме, че хората се нуждаят от по-чести подобни срещи, коментира тя.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност