Регионални

ДПС с трима нови кметове

ДПС спечели кметските избори в три села.

Новият кмет на поморийското село Порой е Сейфетин Сатаджъ. Той спечели гласовете на 233 от жителите на населеното място на частичните избори срещу кандидата на ГЕРБ Исмаил Али, за когото гласуваха 204 души.

ДПС-Бургас пожелаха успех на новия кмет. Изборния ден в Порой проследи и заместник-председателят на Движението за права и свободи Ахмед Ахмедов. Досегашният кмет на селото, Фатме Смаил, също бе от ДПС. Тя обаче напусна Порой и замина за чужбина.

Севджан Феим Хасан, издигната от ДПС бе избрана за кмет на кирковското село Фотиново. 262-ма жители гласуваха за нея на частичните избори в неделя. 4 формации се регистрираха за участие в частичните избори, но само ДПС издигна кандидат.

Муалля Пашова от ДПС е новият кмет на село Юделник, община Сливо поле. Тя беше и единственият кандидат за поста. При активност от близо 40 процента изборният ден в русенското село Юделник приключи спокойно и без сигнали за нарушения. Нова кметица бе поздравена от народния представител на Движението Ализан Яхова.

Alizan Ruse

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност