Регионални

Президентът Румен Радев в Кърджали за Деня на общината

“Уникална е силата на кърджалийския край и тя се вижда в невероятното съжителство на багрите тук – исторически, природни, духовни и човешки – и в тях се отразява не само миналото и славните традиции, но и нашите идни поколения, бъдещето на нашите деца“. Това заяви президентът на България Румен Радев, който бе на официално посещение в Кърджали за Деня на града, 21 октомври.

Кърджали празник2

Държавният глава бе на първата си официална визита в Столицата на толерантността и след тържествената част имаше официална среща с кмета на града д-р инж. Хасан Азис в заседателната зала на общината.

Кърджали празник3

На нея присъстваха още министърът на отбраната Димитър Стоянов, председателят на Общинския съвет Юсеин Ахмед, Лятиф Расим - зам.-председател на ОбС, заместник-кметовете Тунджай Шюкрю и Катя Митовска, народните представители Байрам Байрам и Павлин Кръстев, областният управител Даниел Делчев, Стефан Годжевъргов - съветник по сигурност и отбрана към президента, Неджми Али - кмет на Община Джебел, Ахмед Моллахсан - общински съветник и Президент на ПФК Арда, Себахтин Риза - секретар на община на Кърджали, Отец Петър Гарена, район мюфтия Басри Еминефенди, Николай Копринков - секретар по вътрешна политика и гражданско общество на президента на Република България, Кирил Атанасов - секретар за връзки с медиите на Президента на Република България.

Кърджали празник4

Президентът подкрепи желанието на общините за реална децентрализация на местната власт, за по-ефективно местно самоуправление и за възможността за дългосрочно планиране на местните политики.

Кърджали празник5

Обсъдихме политическата криза и негативното и влияние върху работата на българските общини, каза кметът на Кърджали д-р инж. Хасан Азис. Посочихме необходимостта от спешното стартиране на Плана за възстановяване и устойчивост. Засегнахме темата за решаващата роля на местната власт за привличане на стратегически инвеститори и развитието на местната икономика. Добрият пример в това отношение е най-големия завод за авточасти на Балканите “Теклас”. Поднесохме изненада на президента и министъра на отбраната, представяйки им иновативен прототип на “изолационна носилка с негативно налягане”. Проектиран и произведен  изцяло в Кърджали той се използва за медицински и военни цели, каза още кметът Азис.

Кърджали празник8

Вие, гражданите на Кърджали, сте доказали през годините, че знаете как да съхранявате и развивате повереното ви наследство, да пазите и умножавате неговите богатства, защото уникална е силата на кърджалийския край и тя се вижда в невероятното съжителство на багрите тук – исторически природни, духовни и човешки. В тях се отразява не само миналото, но и нашите идни поколения. Вярвам, че с обичта ви към бащиното огнище, с вашето пословично трудолюбие и честност, вие сте гарантът за по-добрите дни на Кърджали, каза президентът Радев.

Кърджали празник10

Скъпи кърджалийци, бъдете силни, вдъхновени, отговорни , с мисъл и визия за утрешния ден. И нека пребъде девизът на общината: Почитай миналото – гради бъдещето!, написа лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в поздравлението си до гражданите на града.

Кърджали празник9

Хиляди  кърджалийци и гости на града се включиха в тържествата по повод Деня на града. За доброто настроение на всички се погрижиха формации към ОЦКМД, НЧ „Родопски фар“,хор „Незабравки“, Духовия оркестър.

Кърджали празник7

Президентът Румен Радев получи и фланелка №21 на първодивизионния „Арда“. Президентът на футболния клуб и общински съветник Ахмед Моллахасан връчи оригиналната тениска на държавния глава. Радев получи и клубно шалче. Той благодари за жеста и пожела успех на отбора в елитното ни първенство.

Кърджали празник6

Кметът на Джебел Неджми Али пък покани президента Румен Радев да гостува на Джебел, като в програмата на визитата да бъде включено посещение на крепостта "Устра". Държавният глава благодари за поканата и посочи, че досега не е имал възможност да посети "Устра".

Кърджали празник11

Средновековната крепост "Устра" бе прехвърлена на Община Джебел през февруари. Предаването на археологическата недвижима културна ценност бе извършено след сключен договор между Министерството на културата и Общинската администрация. Средновековната крепост се намира в местността „Калето“, в землището на село Устрен, и е с площ 22 250 кв. метра.

Кърджали празник12

Кърджали празник13

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност