Регионални

Илкнур Кязим: Изцяло нов път ще бъде изграден по маршрута за Дамбалъ

Започна ремонтът на 6-километрова отсечка между селата Груево и Летовник по пътя за планинския извор Дамбалъ. По този начин ще бъде завършен целият маршрут до мистичната местност, като това ще бъде втори ремонтиран участък от пътя за култовия връх. Това съобщи кметът на Момчилград Илкнур Кязим.

Момчилград път

През 2018 година по проект на община Момчилград беше асфалтирана 3-километрова отсечка от Летовник до Дамбалъ. Сега се предвижда в различните участъци пътят да е с ширина от 3,5 до 6 метра.

Заради ремонтните дейности движението на автомобили в района е затруднено и не се препоръчва преминаването. Очаква се те да приключат до края на септември.

Маршрутът е популярен за хиляди хора от страната и чужбина, които посещават през цялата година мистичната местност Дамбалъ. Близо до местността се намира единственото естествено находище в областта на водни лилии и уникално красивия Летовнишки водопад.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност