Регионални

Традиционният събор в с.Бяла река събра хиляди жители и гости

  • Айсел Руфат: Инж. Байрям да забави темпото, за да има какво да надгражда в следващ мандат

След двегодишно принудително прекъсване, традиционният събор в с.Бяла река събра хиляди жители и гости, приятели и симпатизанти на селото от близки и далечни населени места в община Върбица.

Село Бяла река1

Празникът бе уважен от Айсел Руфат - председател на областния съвет на партията в Шумен, депутатите в 47-ото НС Хамид Хамид и Имрен Мехмедова. Специално участие в него взеха инж. Мердин Байрям - кмет на община Върбица и Кадир Хасан, председател на Общински съвет и председател на общински съвет на ДПС във Върбица, общински съветници и кметове по населени места.

Село Бяла река2

Този мащабен събор води началото си още от 2011 г., когато почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган изрича пред хилядите дошли да го посрещнат думите, станали мото на празника “Нека този ден стане Байрам!” Прозорливостта и далновидността на неговото пожелание пораждат в общинския кмет идеята за неговото създаване и развитие в годините, а мотото му да събира хората всяко лято под небето на родното село, казват от Пресцентъра на Общината.

Село Бяла река3

В своето поздравително слово инж. Байрям се обърна към своите съграждани с присъщия му обичай да съобщи новите интересни постижения, които в близко бъдеще предстои да се случат в Бяла река и цялата община Върбица, а накрая отправи пожелание за здраве и радост във всеки дом.

Село Бяла река4

“Обръщам се към общинския кмет, и да му препоръчам да забави темпото на стремежите си, за да има още какво да надгражда и в следващия кметски мандат!”, заяви областният лидер Айсел Руфад.

В прочувствената си реч Хамид Хамид поздрави хората на Бяла река, изказа своето явно задоволство от повсеместните успехи на общинския кмет и неговия екип. Отбеляза, че би било добре, ако следващият премиер на България последва примера от работата и постиженията на инж. Мердин Байрям за това как се управлява една община и приложи този ярък пример в управлението на държавата.

Тогава целият български народ би могъл да въздъхне спокойно, че е успял да направи своя правилен избор, заключи Хамид.

За настроението на гостите на празника грижа имаха децата от местната детска градина и самодейците при Читалище “Христо Ботев” в с.Бяла река. И основно фолк дивите Джулия и Доника.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност