Регионални

Вековен курбан-мевлид събра стотици в Бял извор

Стотици жители на ардинското село Бял извор и околните населени места участваха в традиционния курбан - мевлид за здраве и берекет.

Религиозното събитие се проведе в гробищния парк в махала „Шабан Кехаялар“. Традицията има над 100-годишна история. По време на т.нар. „възродителен процес“ религиозното мероприятие, въпреки забраната, също се е провеждало и нито една година не е прекъснато.

Мевлид Бял извор2

Вековното събитие бе уважено от кмета на община Ардино инж. Изет Шабан, председателя на общинския съвет Сезгин Байрям, зам.-кмета Наско Кичуков, секретарят на общината инж. Кемал Алиев.

На курбан-мевлида присъстваха още областният председател на ДПС Ресми Мурад, народният представител инж. Павлин Кръстев, председателят на общинската организация на ДПС Шахин Байрамов.

Мевлид Бял извор1

Местни духовници, водени от имамина на Бял Извор Арслан Хайрула и на кв. „Диамандово“ Мюмюн Мехмед, четоха айети от Корана и се помолиха за здраве и берекет.

Всички присъстващи бяха нагостени с 12 казана пилаф, приготвен от местни майстори, начело с Мюмюн Джила.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност