Регионални

"Нощта на Орфей" събра над 1000 гости. Момчилград организира край светилището най-масовия фестивал след пандемията

Най-масовия фестивал в област Кърджали след началото на пандемията от коронавирус организира община Момчилград край древното светилище на Орфей в село Татул.

Орфей2

Над 1 000 души се включиха в четиринадесетото издание на "Нощта на Орфей".

Орфей4

"Музикалният фестивал, който провеждаме тук се превърна в своеобразна емблема на магията на изкуството, съхранявайки и развивайки хилядолетни традиции и обичаи.  Изключително се радвам, че Община Момчилград умело запазва една десетилетна традиция", заяви при откриването на фестивала кметът на общината Илкнур Кязим. Тя приветства гостите и им пожела да се насладят на програмата. Сред тях бяха народните представители от ДПС Адлен Шефкед, Байрам Байрам и Павлин  Кръстев, Ерсин Юмер - председател на ОбС-Момчилград и и.д. областен председател на Младежко ДПС.

Орфей5

От сцената на фестивала Илкнур Кязим обяви, че тази година ще бъдат възобновени археологическите разкопки в района на култовия комплекс край село Татул.

Орфей7

"Ние с моя екип работим над идеята това свято място да стане още по-приятно и интригуващо за посещение, защото вярваме, както и много от вас навярно, че този уникален комплекс все още крие много тайни. В тази връзка бих искала да съобщя добра вест и тя е свързана със стартиране на нови разкопки, които трябва да започнат през началото на тази есен", обяви Илкнур Кязим.

Орфей8

След приветствените думи кметът награди победителите във велопохода Момчилград - с. Татул, в който се включиха 16 колоездачи. Велосипед получи като награда първенецът в надпреварата Юсеин Юсеин. Подгласниците му Ервин Юсеин и Толга Изет също бяха наградени.

Орфей1

След церемонията на сцената се изявиха талантливи деца от община Момчилград. Певецът на родопски песни Филип Синапов представи хитовете от най-новия си албум "Песни от извора".

Орфей10

Истински фурор предизвикаха при качването си на сцената Катя и Здравко от дует "Ритон".

"Трудно ми е да говоря, наистина много се вълнувам, че отново съм в родния си край", заяви Здравко, който родом е от Момчилград. Дует "Ритон" представиха пред публиката най-новите си песни, както и най-известните си хитове, записвани през годините.

Орфей3

Фестивалът "Нощта на Орфей" завърши по традиция с огнено шоу и със заря.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност