Регионални

Депутати от ДПС в Кърджали дариха кръв. Осигуриха климатик за Кръвния център

Народни представители от ДПС, избрани от област Кърджали, дариха кръв в помощ на нуждаещи се навръх Световния ден на доброволния кръводарител – 14 юни.

Зам.-председателят на НС Мукаддес Налбант, Байрам Байрам, Адлен Шефкед и Павлин Кръстев посетиха кръвния център към МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски" и се включиха в дарителска акция.

Депутатите разговаряха с представители на ръководството на болницата по проблемите на здравеопазването в България и по-конкретно област Кърджали. Народните представители дариха климатик за нуждите на Кръвния център, през който преминават стотици доброволни кръводарители.

"С инициативата искаме да отбележим важността на даряването на кръв както за хората в нужда, така и за дарителите. Вярваме, че този чисто човешки акт - кръводаряването, ще намери все по-голяма популярност сред съгражданите ни и особено сред младите и подрастващи хора", заявиха народните представители от ДПС.  

Световният ден на доброволния кръводарител е с цел да популяризира значението на доброволното кръводаряване. В България първата акция за безвъзмездно даряване на кръв се провежда през 50-те години на миналия век.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност