Регионални

Фолклорен събор в местността Тюлбето събра различни етноси

Самодейци показаха богатството на фолклора на различните етности на събора край лознишкото село Сейдол. Празникът, организиран по традиция на 6 май, се завърна в местността „Тюлбето“ край селото, след като последните две години беше отменен поради епидемичната обстановка, съобщиха организаторите от община Лозница и читалището в Сейдол.

Тюлбето

Местността, смятана още в древността от местните жители за свещено място, отново бе огласена от народни песни и ритми от Лудогорието и Родопите.

Тюлбето2

На сцената излязоха местни фолклорни и танцови групи и индивидуални изпълнители от Лозница и селата в общината. Публиката се наслади също на изпълненията на гостуващите самодейни колективи от Маломир и Кралево.Тюлбето3

За доброто настроение на всички участници и гости до полунощ пяха народните певци Златка Бошнакова, Милко Бошнаков и Митко Дедов.

Тюлбето4

Общинският фолклорен събор „Тюлбето“ край Сейдол е утвърден местен празник на народното веселие. Форумът показва богатството на традициите, културата и фолклора на различни етнически групи, живеещи в района и Родопите.

Тюлбето5

Изказвам огромни благодарности на официалните гости, които уважиха нашия празник и го направиха по – хубав, каза кметът на Лозница Севгин Шукри.

Тюлбето6

Благодаря от сърце и на колегите които положиха този пъстър празник да стане факт! Честит празник на всички гости и жители на община Лозница! Специални благодарности и на нашите гостуващи фолклорни групи от селата Рибново, Плъстина и Маломир, каза още Севгин Шукри.

Тюлбето7

Тюлбето8

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност