Народно събрание

Мустафа Карадайъ: Свидетели сме на тотален разпад на държавността! Предлагаме преучредяване на държавата – свикване на Велико народно събрание!

Свидетели сме на тотален разпад на държавността! Това обяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ пред журналисти в парламента.

Всичко което се случва е много жалко! Всичко се разпада — не функционира нормално нито една власт по Конституцията на Република България - нито законодателната, нито изпълнителната, нито съдебната, категоричен бе той.

Всеки записва всеки! Всеки разнася всевъзможни компромати. Как изглеждаме пред очите на нашите партньори и съюзници  - НАТО И ЕС?

Заприличахме на анимационна държава, подчерта Мустафа Карадайъ.

Нарушители на Конституцията на Република България, на законите на страната, нарушители на граждански и човешки права се правят на моралисти и морални съдници, заяви лидерът на ДПС. И попита: Какъв е изходът от тази ситуация?

Мустафа Карадайъ парламент1

Преди година и половина, ние ДПС, предложихме промени на Конституцията на Република България. Сега вече виждаме, че се сетиха, че освен предизборен популизъм за реформа в съдебната система, са нужни и действия. А реформи – истински реформи, дълбоки реформи без промени в Конституцията  на Република България няма как да станат, подчерта Карадайъ.

Затова сега, в тази ситуация, ние, ДПС, предлагаме преучредяване на държавата – свикване на Велико народно събрание, категоричен бе Мустафа Карадайъ.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност