Народно събрание

Мустафа Карадайъ: Шести предсрочни избори са излишни

Не е новина, че ПП-ДБ са заявили, че няма да подкрепят първия мандат. Те от самото начало го заявяват. Но тяхното продължение е по-интересно и никой не обръща внимание на това, на което се нагледахме в последните 30-40 дни. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в коментар пред журналисти в кулоарите на парламента.

ПП-ДБ казват „ние няма да подкрепим първия мандат, но с втория ще предложим правителство на малцинството”. За него те очакват някаква подкрепа. От друга страна заявяват с кои няма да правят нищо на никаква цена и не искат никаква подкрепа. И това са „Възраждане” – самите „Възраждане” пък казват, че не биха подкрепи нищо по-различно от самостоятелно правителство на „Възраждане” и те искат да ходят на избори, докато нямат самостоятелно мнозинство в НС. От друга страна ПП не искат подкрепа от ГЕРБ. В някои от техните изявления ГЕРБ са сами. В други изявления включват и ДПС, продължи лидерът на ДПС.

„Чисто аритметически, народните представители на ГЕРБ, ДПС и „Възраждане” са над 140. Нещо не мога да разбера логиката за последните 30-40 дни на ПП-ДБ – казват „ние няма да подкрепим първия мандат, на втория мандат ще предложим правителство на малцинството, за което очакваме да подкрепа, но ние няма да правим нищо с ГЕРБ, ДПС и „Възраждане””. И как се случва това?”, риторично попита Карадайъ.

Шести предсрочни избори са излишни. И последните, и предпоследните избори бяха излишни и ние казваме това не отсега. Още, когато се структурираше 45-ото НС, ние дадохме оценка, че българският народ този път реши да не овласти никого еднопартийно и еднолично да управлява. И 46-ият, и 47-мият парламент бяха със сходна структура, независимо кой е първи и кой е втори. Затова и за 48-ото, и за 49-ото НС ние пак казахме, че това са излишни избори. Нашите очаквания и сега са, че дори и да има предсрочни избори структурата на НС ще бъде сходна с тази на последните пет парламента. Това означава, че мъдрият български народ е решил никого да не овласти еднопартийно и еднолично да управлява, категоричен бе Мустафа Карадайъ.

Българският народ казва: „Гласът е от нас, ние гласуваме и ви изпращаме в НС с разум, отговорност и в диалог да сформирате отговорно мнозинство, което да се занимава с дневния ред на хората, а не с този дневен ред, който вие си мислите, че трябва да налагате на българите. И да работите за решаване на проблемите”, продължи лидерът на ДПС.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност